1. Home
  2. Ervaringen
  3. Geen kalkaanslag: “Onze hulp in de huishouding staat in de meterkast”

“Geen kalkaanslag: “Onze hulp in de huishouding staat in de meterkast””

Een mooie luxe inloopdouche hebben ze, Thomas en Laura Eekels uit Mijdrecht. Ze genieten er optimaal van. Maar na zo'n fijne douchebeurt kwam toch altijd weer een domper: de douche schoonmaken. Sinds ze in de zomer van 2015 een AquaCell lieten plaatsen, is dat geschrob en geboen verleden tijd. “Het apparaat doet precies wat we wilden” vertelt een tevreden Thomas, die dankzij de AquaCell nu helemaal content is met zijn douche.

Thomas en Laura Eekels

Thomas en Laura Eekels Mijdrecht (Utrecht)

Thomas en Laura lazen in dit blad een eerdere advertorial van AquaCell waarin de voordelen van het apparaat werden uitgelegd. “Laura liet het aan mij lezen en vertelde dat het wel eens iets voor ons zou kunnen zijn.”

Past in meterkast

Thomas is parttime werkzaam als digitaal fraudeonderzoeker. Hij laat zich dan ook niet met een kluitje in het riet sturen. “Ik ben op internet gaan zoeken naar informatie over de AquaCell.” Daardoor werd hij nog enthousiaster over het product, dat door het Friese familiebedrijf Aquacombi op de Nederlandse markt wordt gebracht. “Tijdens een demonstratie thuis werd het ons nog eens allemaal uitgelegd en meteen werd ook een goede locatie voor het apparaat gezocht. We wilden hem graag in de meterkast.” Dat kon, want de AquaCell is ontworpen voor plaatsing in een beperkte ruimte. “De aansluiting op de waterleiding werd dus in de meterkast gerealiseerd. De complete installatie was bij de prijs inbegrepen.”

De installatie, in juni 2015, verliep vlekkeloos. “De monteur had zelfs al een steun meegenomen, die hij zo in de meterkast plaatste en hij was voor de afgesproken planning klaar. We hoefden alleen wat jassen te verwijderen. Nu kunnen we er makkelijk bij als we de zoutblokken moeten vervangen.” Dat is namelijk het enige dat van tijd tot tijd moet gebeuren. Verder doet de AquaCell zijn werk, zonder stroom te gebruiken.

Prettig douchen

Wat is de ervaring van Thomas en van Laura, die computertrainingen geeft? Thomas begint over de ruimte in huis waar het allemaal om begon: de badkamer. “Er is een aanzienlijk verschil. Niet alleen is de badkamer minder snel aan een schoonmaakbeurt toe, ook is het douchen zelf veel prettiger. Het is moeilijk te omschrijven, maar het lijkt erop of het water wat dikker, of zachter is geworden. Erg fijn.” Veel mensen die een AquaCell aanschaffen, zeggen ook minder zeepproducten te gebruiken. “Dat kan ik niet zeggen”, vertelt Thomas. “Maar dat komt ook omdat ik een echte shampooman ben. Ik was mij dagelijks met shampoo en blokzeep. Dat vind ik prettig. Ik ben niet minder gaan gebruiken, maar let er ook niet echt op.”

Mileu en gemak

Dat Thomas en Laura van het gemak zijn, wil niet zeggen dat ze niet aan het milieu denken. “We hebben zonnepanelen en een zonneboiler en gebruikten al groene stroom toen het nog veel duurder was dan grijze. We letten op het milieu, op het gemak én op de kosten; we hebben bijvoorbeeld ook domotica-toepassingen in huis. Maar die draaien dan wel weer op zelf-opgewekte elektriciteit. Dat de AquaCell zélf geen stroom gebruikt past mooi in dit plaatje, net als het feit dat we nu geen milieubelastende antikalkmiddelen meer hoeven te gebruiken bij het schoonmaken van de douche. En als het koffieapparaat aangeeft ontkalkt te moeten worden, volg ik de hele procedure zónder antikalkmiddel.”

Toch is vooral het minder poetsen het voordeel dat Thomas en Laura het meest aanspreekt. “Ja, ruim 2000 euro, het is een investering. Maar we hoeven nu geen huishoudster aan te nemen om voor ons te poetsen”, besluit Thomas. Om daar lachend aan toe te voegen: “Onze hulp in de huishouding staat in de meterkast.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi