1. Home
  2. Ervaringen
  3. Gelukkig met huid en haar dankzij de AquaCell waterontharder

“Gelukkig met huid en haar dankzij de AquaCell waterontharder”

In het Zeeuwse Vogelwaarde is het leidingwater hard. Het echtpaar Mangnus-van Poorten accepteerden het als een gegeven tótdat ze de AquaCell waterontharder ontdekten. Voorbij is nu de kalkaanslag in de badkamer en op de auto. Voorbij zijn de problemen met onhandelbaar lang haar en eczeem aan de handen. Zelfs hondje Kwintie is gelukkiger.

Echtpaar Mangnus-van Poorten

Echtpaar Mangnus-van Poorten Vogelwaarde (Zeeland)

Waarom werkten de haarverzorgingsproducten van de kapster wél goed in de salon, maar níet als ze ze thuis gebruikte? Wendy Mangnus-van Poorten begreep er niets van tótdat de kapster zelf met een opmerkelijke verklaring kwam. “In de salon gebruiken ze zacht water; ze hebben een waterontharder die het kalk uit het leidingwater haalt”, weet Wendy nu. Ze heeft het systeem gegoogeld en zo kwam ze uit bij de AquaCell: een kastje met twee harscellen die kalk- en magnesiumdeeltjes uit het water wegvangen. “Eens in de zoveel tijd moet je er zout in doen om de cellen weer als nieuw te maken. Zo heb je altijd zacht water.”

Overtuigd na een demonstratie

Wendy’s echtgenoot was wel geïnteresseerd, zeker toen hij begreep dat zacht water een langer leven geeft aan warmwaterapparatuur en veel minder schoonmaakmiddelen in huis vraagt. “Maar hij vond het apparaat ook wel tamelijk prijzig: zo’n 2000 euro. Daarom besloten we een demonstratie aan huis aan te vragen. Kan geen kwaad, verplicht tot niks. Ja, en toen waren we allebei wel heel gauw overtuigd. Het ontharde water schuimde al direct met een heel klein beetje zeep, ons harde water deed niks. Dus toen hebben we hem gekocht.”

Wég eczeem!

Ze hebben er nooit spijt van gekregen, want het apparaat levert wat de firma belooft; heerlijk zacht water. De producten van de kapsalon werken nu óók bij Wendy thuis. Maar er stond haar nog een grote verrassing te wachten; het eczeem aan haar handen verdween! “Eigenlijk was het meer een schilferen van de huid, als ik met mijn handen in het water was geweest, en dat werden soms zelfs wondjes. Daar ben ik sinds ons zachte water volledig van af.”

Oók in hotels en de bouw

Eerder was het Wendy al wel opgevallen dat op vakantie, in de betere hotels, het water ook veel aangenamer voor haar lange haar en voor haar huid was. “Later werd me duidelijk dat zulke hotels óók waterontharders gebruiken.”

Ja, Wendy en haar man zijn zeer tevreden; ze heeft zelfs haar kapster enthousiast gemaakt om bij het verbouwen van de salon een AquaCell te laten installeren. En haar man, die een bouwbedrijf heeft en ook particuliere woningen bouwt, neemt de AquaCell in de potentiële voorzieningen mee.

“Alles bij elkaar opgeteld zijn de voordelen natuurlijk ook dik de investering waard”, meent Wendy. “Zacht water is weldadig voor je haar en je huid, goed voor leidingen en waterapparatuur, je gebruikt veel minder wasmiddelen, je hebt geen aanslag meer in de badkamer. Mijn man wil ook niet meer zonder; we hebben een zwarte auto. Als je die waste moest je ontzettend poetsen en drogen om het netjes te krijgen. Nu kun je hem bij wijze van spreken vanzelf laten drogen: geen witte puntjes en strepen meer.’

Het geluk van een maltezer

En als een kers op de taart: ook Wendy’s mini maltezer is gelukkiger. “Die hondjes zijn heel gevoelig op de ogen, ze tranen heel snel. Volgens de dierenarts komt dat mede door hard water. Ik gaf mijn hondje dus altijd bronwater uit de fles te drinken. Maar nu kan het gewoon uit de kraan!” Het kan niet op: “Ik vind ons kraanwater nu zelf ook veel lekkerder dan wat je ergens anders krijgt. Echt, ik ben héél enthousiast, dat mag iedereen weten.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi