1. Home
  2. Ervaringen
  3. Heerlijke espresso dankzij onze AquaCell waterontharder

“Heerlijke espresso dankzij onze AquaCell waterontharder”

Hans Langhout en Jacques d’Ancona:

Hans Langhout en Jacques d'Ancona

Hans Langhout en Jacques d'Ancona Paterswolde (Drenthe)

"Fantastisch is het! Dit hadden we tien jaar geleden al moeten doen!"
Acteur-zanger Hans Langhout steekt het niet onder stoelen of banken. Hij en zijn partner Jacques d’Ancona zijn "zeer onder de indruk" van hun AquaCell waterontharder. "Nergens meer kalkaanslag in huis en het water voelt heerlijk aan."

In Paterswolde is het leidingwater hard: 10 dH*. En dus kenden Hans Langhout en Jacques d’Ancona precies dezelfde ergernissen als andere Nederlanders met hard water. "Witte strepen en vlekken in de badkamer, dikke aanslag in de waterkoker, strepen op de ramen na het zemen en verprutste espresso." Met die laatste klacht ging Hans terug naar de leverancier van het best wel dure espresso-apparaat. "Er kwam niet of nauwelijks schuim op de koffie. Volgens de leverancier was het te wijten aan teveel kalk in het water."

Magneet had geen effect

De loodgieter had wel een oplossing: een magneet rond de hoofdleiding. Hans en Jacques zagen geen enkel effect. Er leek niet veel meer op te zitten dan het maar te accepteren. Totdat ze bij kennissen op bezoek waren en het onderwerp min of meer toevallig aan de orde kwam. "Daar hebben wij geen last van, hoor" zeiden ze. En ze lieten het tweetal een klein apparaat zien dat in de meterkast stond: een AquaCell waterontharder.

Hans: "Ik was direct enthousiast, dus de volgende dag gelijk die firma gebeld voor een demonstratie aan huis. Twee dagen later stond er al iemand voor de deur. Een aardige meneer die eerst iets over de werking vertelde, daarna de hardheid van ons water bepaalde en toen een demonstratie gaf. Hij liet het ontharde water proeven en voelen en we waren perplex. Het verschil was zó duidelijk; dit water was écht zacht!"

Ze hoefden niet lang na te denken, dus nog weer een paar dagen later werd het apparaat geplaatst. "Was snel gebeurd en het staat uit het zicht maar op een plaats waar we er makkelijk bij kunnen." In de dagen die volgden raakten de heren meer en meer onder de indruk. Hans: "Geen strepen meer op de douchewanden, geen aanslag meer in de waterkoker en het espresso-apparaat doet wat het doen moet. Niet alleen de espresso, ook het water is echt lekkerder." Bovendien besparen ze nu geld: "Dit apparaat verdient zichzelf in een paar jaar terug. Je apparatuur zoals wasmachine, vaatwasser en cv gaan langer mee én ze gebruiken minder energie. Je hebt ook minder zeep en shampoo en schoonmaakmiddelen nodig. De vaatwasser werkt prima op alleen het allergoedkoopste waspoeder. Niks geen dure drie-in-een-blokjes. Er valt immers helemaal niets te ontkalken? En het apparaat zelf gebruikt niet eens stroom; het werkt op de druk van het leidingwater."

"Ik vertel iedereen over AquaCell"

Het enthousiasme van Hans Langhout lijkt geen grenzen te kennen. "Ik vertel het aan iedereen die het maar horen wil. Kennissen van ons gingen hun praktijkruimte verbouwen. Ik zei: "Laat dan meteen een AquaCell plaatsen". Hebben ze ook gedaan. En tegen een grote keukenleverancier die ik geregeld ontmoet heb ik gezegd: "Weet je wel dat dit bestaat? Jullie verkopen allerlei apparatuur met je keukens, maar je moet een goede waterontharder bieden." Het mooie is dat het ook zo’n makkelijk apparaat is. Eén keer in de paar weken een blok zout er in doen; dat is alles. Zelfs Jacques kan het en die is beslist niet de handigste van ons twee."

Elke dag opnieuw zijn Hans en Jacques zich bewust van hun zachte water. Ze hoeven er maar voor onder de douche te staan. Hans: "Je hebt eigenlijk geen zeep en maar heel weinig shampoo nodig. Het water voelt heerlijk aan je huid aan. Veel mensen gebruiken onnodig veel zeep en ze douchen te lang. Dat is slecht voor je huid. Maar zacht water is juist goed. Het blijkt zelfs dat sommige vormen van eczeem er van verdwijnen. Het kan toch niet anders of deze AquaCell waterontharders gaan een enorme vlucht nemen? Ik wou dat ik aandelen in dat bedrijf had!"

*) De waterhardheid in ons land verschilt van regio tot regio. In Almere bijvoorbeeld is het water redelijk zacht met ongeveer 4,8 dH. In het Brabantse Oss heeft het water een hardheid van ongeveer 14 dH en in de Achterhoek komen waarden van boven de 20 dH voor. Al vanaf 2 dH begint zich aanslag te vormen. Boven de 10 dH heeft men echt een probleem. Kijk voor de waarde in uw gemeente op waterhardheid meten en testen.

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi