1. Home
  2. Ervaringen
  3. Ik kan écht uit eigen ervaring vertellen over de voordelen van AquaCell

“Ik kan écht uit eigen ervaring vertellen over de voordelen van AquaCell”

Dinand Plaggenmars, expert op het gebied van waterontharders in Oost-Nederland:

Dinand Plaggenmars

Dinand Plaggenmars Mariënberg (Overijssel)

“Het is een mooi product en het is fijn werk.

Hij heeft het maar goed voor elkaar. Sinds begin dit jaar is de 47-jarige Mariënberger vertegenwoordiger van het product dat hij zelf al vijf jaar lang naar volle tevredenheid in huis heeft: een waterontharder van het Friese bedrijf Aquacombi. “Doordat ik de AquaCell al zo lang gebruik, kan ik precies vertellen aan mijn klanten wat de voordelen zijn.”

Het is eigenlijk stomtoevallig dat Dinand nu bij Aquacombi werkt. “Ik had een voorraad zout nodig voor onze AquaCell. Dat kun je eenvoudig via internet bestellen, maar het is ook geen enkel probleem als je dat bij het bedrijf zelf ophaalt in Joure. Ik koppelde dat aan familiebezoek, dus het was geen enkele moeite en bovendien een mooi ritje.” Nu was hij op zoek naar werk. “En aangezien ik toch op de koffie was in Joure, vroeg ik voorzichtig of er wellicht nog vacatures waren. Ik was enigszins verbaasd dat ze daarover enthousiast waren; ze vroegen mij mijn CV te sturen.” Weer thuis in Mariënberg kroop hij achter de pc en mailde zijn carrière-overzicht.

Met een verleden in de administratie, automatisering en wagenparkbeheer mikte hij vooral op een administratieve functie. “Maar ze vonden mij blijkbaar enthousiast overkomen over mezelf én de AquaCell. Met andere woorden: ze wilden me graag in dienst nemen als buitendienstmedewerker voor met name Overijssel en een deel Gelderland. Langsgaan bij mensen die informatie over de AquaCell hadden opgevraagd en hen het apparaat demonstreren.” Dinand nam de uitdaging aan. “En ik heb er geen moment spijt van!”

Stroomloos kalkloos

“Als ik bij geïnteresseerden langsga, vertel ik ze het eerlijke verhaal over de waterontharder. Ik kan putten uit eigen ervaring en doordat ik uit de streek kom, kan ik de mensen het verhaal in hun eigen taal vertellen. Dat waarderen ze.” Tijdens zo'n demonstratie heeft Dinand een dummy-AquaCell mee. “Dan kunnen we meteen kijken of het apparaat past op de plek waar de klant hem wil hebben. Vaak is dat zo, bij ons thuis zit hij bijvoorbeeld in een keukenkastje, maar veel mensen willen de waterontkalker in de meterkast plaatsen. Ik vertel de mensen precies hoe het werkt. Het binnenkomende water wordt onthard met twee harscellen, waarin de kalk achterblijft. Het zout zorgt er vervolgens voor dat de filters weer schoon worden. Steeds weer verbazen de mensen zich erover dat dit hele proces volautomatisch én volledig stroomloos gebeurt. Het AquaCell-systeem werkt namelijk niet op elektriciteit.”

Frappant: Dinand meldt dat hij tijdens de bezoeken aan gezinnen of samenwonenden vaak te woord wordt gestaan door de man des huizes. “Niet om het één of het ander, maar in de meerderheid van de gezinnen is de vrouw nog steeds hoofdverantwoordelijke voor de schoonmaak. Zij hebben dan ook veel profijt van ontkalkt water, omdat ze bijvoorbeeld de badkamertegels en de kranen en douchekop niet meer hoeven te boenen. Ze denken alleen dat het een technisch verhaal wordt, maar dat is het maar deels.”

Om de mensen te laten proeven en voelen wat het verschil is tussen het originele leidingwater mét kalk en het zachte, kalkloze alternatief, heeft Dinand een speciaal apparaatje mee. “Daarmee kan ik ter plekke wat leidingwater ontkalken. Dat maakt veel indruk, mensen voelen dat het prettiger is en proeven ook het verschil. Ik doe ook wat groene zeep in twee buisjes en laat ze zo het verschil zien en zo kan ik ze tonen dat ze veel minder zeep nodig hebben voor de afwas. Maar bijvoorbeeld ook onder de douche.”

Ontkalkt water zorgt er ook voor dat apparaten zoals vaatwassers en wasmachines, maar ook koffiezetapparaten en waterkokers langer meegaan. “Bovendien isoleert kalk de apparaten, waardoor je steeds meer energie moet gebruiken om je rendement te behalen. Kalkloos water is veel beter voor apparaat én stroomrekening.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi