1. Home
  2. Ervaringen
  3. Ik wilde geen kalk in mijn kostbare koffie-apparaat

“Ik wilde geen kalk in mijn kostbare koffie-apparaat”

Mevrouw Corrie de Jonge uit Ovezande, Zuid-Beveland, heeft die typisch Zeeuwse nuchterheid die een lang verhaal kort maakt. Ze ergerde zich aan de kalkaanslag in haar keukenapparatuur zoals haar koffiezetapparaat, belde met AquaCell over het hoe en wat, en een paar dagen later stond er een waterontharder in de kruipruimte. "Je voelde het direct aan je handen", verklaart ze enthousiast. "Zóveel zachter dat het water nu is. En je hebt nog maar heel weinig zeep nodig, want het schuimt veel meer".

Corrie de Jonge

Corrie de Jonge Ovezande (Zeeland)

Het water hier is behoorlijk hard

Toch was ze niet over één nacht ijs gegaan. De witte kringen rond kranen en in de douche waren haar een doorn in het oog. "De speciale, energiebesparende douchekop sloeg voortdurend dicht. Het water hier is behoorlijk hard*. Toen hebben we zo'n magneet rond de hoofdwaterleiding gekocht. Maar dat hielp niks. Ik vertel dat zo op mijn werk tegen een collegaatje - ik ben bejaardenverzorgster in een verpleeghuis - en die zegt: 'Hadden wij ook. Maar we hebben een wateronthardingsapparaat gekocht en nu is het over'".

"Het was een AquaCell waterontharder. Thuis direct gegoogeld en daar was het hele verhaal. Ik heb die meneer gebeld, we hebben alles doorgepraat en ik heb hem besteld. Een paar dagen later kwamen ze hem aansluiten. Dat is nu anderhalf jaar geleden en ik ben er nog steeds heel blij mee".

De AquaCell past in de meterkast

De AquaCell is zó compact dat-ie bij de meeste mensen gewoon in de meterkast geplaatst kan worden. Stroom is niet eens nodig; het apparaat loopt op de druk van de waterleiding. Maar bij de familie De Jonge was de meterkast zó klein en zó vol dat zelfs de AquaCell er niet meer bij kon. "Toen hebben ze hem gewoon in de kruipruimte achter de voordeur geplaatst".

"De prijs is geen moment een reden tot aarzelen geweest. Ik heb een kostbaar inbouw-koffiezetapparaat en daar wilde ik gewoon geen kalk in hebben. Als je apparatuur stuk gaat ben je óók een boel geld kwijt. Denk maar eens aan je wasmachine. En je geeft natuurlijk veel minder uit aan best dure schoonmaakmiddelen. Wij hebben de aanschaf trouwens niet in een keer betaald; wij konden het apparaat in termijnen betalen".

Het driepersoons gezin De Jonge is dik tevreden. "Geen kalkkringen meer in de keuken en de badkamer, plus de zekerheid dat de mooie apparatuur gespaard blijft. Ik heb maar één extra wens", zegt Corrie de Jonge. "Een soort alarmpje op het apparaat. Want eens in de twee of drie maanden moet je er nieuwe zoutblokken in doen. Da's voor het schoonspoelen van het apparaat. We hoeven alleen maar het luik te openen en je plaatst die blokken zó. Maar ja... denk daar maar eens aan. Ik heb het nu op de kalender gezet".

Hardheid 5 waterontharding aan te raden

* De waterhardheid in Ovezande (gemeente Borssele) bedraagt 8,5. Dat is bovengemiddeld hard. De meest extreme waterhardheid in Nederland komt in Gelderse gemeenten voor en ligt rond de 15. Boven een hardheid van 5 wordt waterontharding voor waterverwerkende apparatuur als vaatwassers aangeraden.

Een referentie aanvragen in uw regio? Bel naar 088 - 98 99 100.

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi