1. Home
  2. Ervaringen
  3. Je huid wordt er zo zacht van, iedereen met eczeem heeft hier baat bij

“Je huid wordt er zo zacht van, iedereen met eczeem heeft hier baat bij”

Ruud van Nijnatten (63) is niet iemand die makkelijk op de voorgrond treedt. Toch werkt hij graag mee aan een verhaal over de AquaCell waterontharder. “Omdat het een goed apparaat is, waar mensen echt baat bij hebben. Kinderen met eczeem kunnen hiervan profiteren, dat is voor mij de belangrijkste motivatie.”

Ruud van Nijnatten

Ruud van Nijnatten Breda (Noord-Brabant)

Zelf heeft Ruud al sinds zijn geboorte een chronische vorm van huideczeem, dus hij weet waarover hij praat. “Vooral in mijn jeugd heb ik er veel last van gehad. Maar ik heb het min of meer geaccepteerd en heb mijn leven er niet door laten bepalen. Anders blijf je in dat medische circus meedraaien. Alleen als het niet anders kon, ging ik naar de dermatoloog.

Ervaringen delen

“Maar,” geeft hij toe, “als ik eerder had geweten wat zacht water met je huid doet, dan had ik de AquaCell al jaren geleden aangeschaft.” Daarom wil Ruud zijn ervaringen ook graag met anderen delen.

Constitutioneel eczeem

“Zelf ben ik de AquaCell ook op deze manier op het spoor gekomen. Ik had er al vaker in het blad GAAF! over gelezen. Dat is het tijdschrift van de VMCE, de vereniging van mensen met constitutioneel eczeem. En ook in een contactgroep met lotgenoten kwam het wel eens ter sprake, bij het uitwisselen van tips.”

Heling voor de huid

Voordat Ruud een AquaCell in huis had, probeerde hij water zoveel mogelijk te vermijden: “Normaal water droogt de huid heel snel uit. Dat jeukt en irriteert meteen. Het water dat ik nu heb, doet dat niet. Het voelt als een heling voor de huid. Het prikt niet. Bijna alsof er olie aan zit, zo zacht. In het begin moest ik zelfs uitkijken als ik iets vastpakte”, lacht hij. “De glazen gleden bijna uit mijn handen.”

Jonge kinderen

“Zelf heb ik pas op latere leeftijd de voordelen van zacht water ontdekt”, vervolgt Ruud. “Maar omdat ik in een grote organisatie werk, ken ik ook verschillende collega’s met jonge kinderen die last hebben van eczeem. Die gun ik dit ook, want ik weet hoe zwaar die soms moeten afzien.”

Financiële overwegingen

Wel kan hij zich voorstellen dat veel mensen besluiten om het uit financiële overwegingen te laten of uit te stellen: “Juist jonge gezinnen met kinderen, die toch al veel kosten hebben. Zonde, want ik weet nu uit eigen ervaring hoeveel verlichting het kan geven. Maar goed, wel begrijpelijk. Je praat wel over meer dan tweeduizend euro. Niet iedereen kan zich dat zomaar veroorloven.”

Als het kan: doen

“Zelf kan ik maar één ding adviseren”, concludeert Ruud. “Als je de kans hebt, dan moet je het doen. Maar persoonlijk zou ik er een groot voorstander van zijn, als dit apparaat door de ziektekostenverzekering vergoed zou worden.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi