1. Home
  2. Ervaringen
  3. Waterontharder van AquaCell bleek remedie tegen jeukende huid

“Waterontharder van AquaCell bleek remedie tegen jeukende huid”

Je huid is onvervangbaar!

Annie Bakker

Annie Bakker Westerhaar-Vriezenveensewijk (Overijssel)

Op vakantie in Oostenrijk kwam voor Annie Bakker een stuk extra ontspanning. “We waren in Karinthië op een camping. Mooie schone toiletten, prima zwembad.” Vanwege haar huidziekte gaat Annie (64) niet gauw zwemmen, maar in dit natuurbad – “aan de ene kant zaten lelies in het water, aan de andere kant mochten de gasten zwemmen” – trok ze graag wat baantjes. “Het kwelwater was zo heerlijk zacht! Mijn huid knapte er helemaal van op.” Met de AquaCell bereikt ze thuis hetzelfde resultaat. “Ik hoef niet meer te smeren tegen mijn droge en jeukende huid!”

Jeukende huid

Annie Bakker heeft huidkanker. Gelukkig geen levensbedreigende vorm, maar wel meer dan vervelend. Jeukende huid, pijn en wonden. “Tot bloedens toe.” Maar sinds ze in augustus 2013 een AquaCell-waterontharder in haar woning liet plaatsen, knapte haar huid zienderogen op en was haar jeukende huid verleden tijd. En dat allemaal als gevolg van een zoektocht naar een manier om het water thuis Oostenrijk-gelijk te krijgen. “Vooral mijn man Ab (66) is in dat soort dingen erg vasthoudend. Hij zag hoe ik tijdens die vakantie hoe ik genoot van het water. Niet alleen tijdens het zwemmen, maar ook tijdens het douchen. Verhelderend en verkwikkend. Het prikte niet en het jeukte niet. Heerlijk.”

Eerst ging het echtpaar Bakker uit Vriezenveen op zoek naar een leverancier van zogenoemd gevitaliseerd water. Toch bleek dat hét niet te zijn. “Op een dag zagen we een advertentie van AquaCell in het regionale dagblad staan. Daarin vertelde iemand over de positieve punten van zacht water: minder poetswerk, langer gebruik van zeep, apparatuur zoals koffiemachines, wasmachines en vaatwassers die langer meegaan”, somt ze op. Maar één pluspunt kreeg de speciale aandacht van de Vriezenveners: “Het zorgde voor een zachte huid, de jeukende huid zou verleden tijd zijn.”

Testen

Meteen kroop Ab Bakker weer achter de computer, op zoek naar informatie over waterontharders in het algemeen en de AquaCell in het bijzonder. Binnen een mum van tijd had hij een afspraak gemaakt. De firma AquaCombi zou langskomen om het apparaat te laten zien. “Je mag het apparaat op proef plaatsen. Bevalt het niet, dan loop je geen risico en halen ze de installatie weer op. Geen probleem, dus.”

Voor het echtpaar Bakker betekende de installatie van de AquaCell juist een openbaring. “Al dacht de medewerker van AquaCombi aanvankelijk misschien dat de deal helemaal niet door zou gaan. We zijn nogal kritisch, maar het verhaal overtuigde.” Ab Bakker – “mijn man is nogal handig” – wilde de AquaCell zelf plaatsen, in het putje bij de voordeur. “Het bedrijf adviseerde ons over de aansluiting en daarna lukte dat heel goed. Het is echt een opvallend klein apparaat. Doordat het in het putje zit, valt het niemand op.”

Geen jeukende huid meer

Maar Annie Bakker valt het wel degelijk op. “Ik ben blij dat ik minder hoef te poetsen. Ik vind het prettig dat we minder zeep en waspoeder hoeven te gebruiken en dat de glazen mooi helder blijven. Mijn man vindt dat ook prettig voor de bierglazen. En hij wast met plezier onze zwarte auto, daar komen geen strepen meer op. Maar het allerfijnst is het toch als ik naar mijn huid kijk. Die knapte zienderogen op. Natuurlijk zit de kanker er nog wel, maar ik heb er bijna geen last meer van. Je kunt geen tweede huid kopen, terwijl je desnoods nieuwe tegeltjes tegen de douchewand kunt plakken. Als baby krijg je een huid, daar moet je de rest van je leven mee doen. En die moet je dus zo goed mogelijk onderhouden.”

Dermatoloog content

Ook de dermatoloog van Annie Bakker is zeer tevreden. “Hij zei: 'Wat is het rustig geworden!' Toen heb ik hem uitgelegd dat dat aan de AquaCell te danken is. Hij vindt dat zeer interessant.” Annies huid is nu zelfs zo goed, dat ze een belangrijke overwinning boekte: “Ik moest altijd 's ochtends en 's avonds mijn huid zalven. Sinds we de AquaCell hebben, ging mijn huid zo vooruit dat ik de smeer al een hele tijd onaangeroerd in de kast kan laten staan. Het voelt zacht, er komt een laagje overheen. Moet je nagaan wat douchen met kalkhoudend water dan doet met je huid! Het is niet meer geïrriteerd, jeukt en prikt niet meer. Ik ben heel blij en help graag mee om mensen hierover te vertellen. Mijn broer heeft er ook al één geplaatst en een kennis zit erover te denken. Ik zeg: het is de investering dubbel en dwars waard! Je huid is onvervangbaar en een jeukende huid leidt tot schade.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi