1. Home
  2. Ervaringen
  3. Kalkaanslag is voor apparaten de grootste boosdoener

“Kalkaanslag is voor apparaten de grootste boosdoener”

Gerard Bodewitz zou jokken als hij beweerde dat hij zich bewust was van een kalkprobleem. “Maar ik had een verhaal over AquaCell in het magazine van Eigen Huis gelezen. Over de vele voordelen van een waterontharder.” Zijn interesse was gewekt, want net in die tijd werd bij de Bodewitzen een nieuwe badkamer geplaatst. Toen al heel snel de kop van de nieuwe regendouche keer op keer verstopte, was het besluit snel genomen: “We kopen nú een AquaCell!”

Yolanda en Gerard Bodewitz

Yolanda en Gerard Bodewitz 's-Gravenhage (Zuid-Holland)

De nieuwe badkamer had glazen douchewanden. “Ik hoop niet dat ík die nu elke ochtend moet droogpoetsen”, had zijn echtgenote Yolanda gezegd. Zo ver is het inderdaad nooit gekomen; al snel na de problemen met de douchekop besloot het echtpaar dat ook in hún huishouden een AquaCell moest komen. “Ik heb nog wel wat op internet gezocht naar alternatieven”, zegt de heer des huizes, “maar ik kan me niet herinneren dat ik iets interessants ben tegengekomen. Wat me in elk geval bij is gebleven is de eenvoud van dit systeem: het filtert de kalk uit het water meteen na de watermeter, er is geen elektriciteit nodig en heeft geen kwetsbare onderdelen. Dat sprak me erg aan.”

Installateur gaf ze groot gelijk

In diezelfde tijd lieten de Bodewitzen hun cv-ketel vervangen. De installateur was een oude en vertrouwde bekende. Een goed idee, die AquaCell, vond hij; draagt niet alleen bij aan de levensduur en betrouwbaarheid van de ketel, maar ook van alle andere warmwaterapparatuur. Kalkaanslag is immers voor zulke apparaten de grootste boosdoener. Een prettig idee: binnenkort zou immers ook díe apparatuur vervangen worden.

Investering weegt op tegen prijs

Eigenlijk is het echtpaar Bodewitz dus een beetje voor de muziek uitgelopen: “We hebben niet gewacht tot er kalkproblemen ontstonden, maar we hebben geanticipeerd, een preventieve maatregel genomen.” En ze zijn blij met hun besluit. Geen streepje of spatje kalk in de nieuwe badkamer. “Voor zo’n stuk comfort lijkt het prijskaartje flink – rond de 2000 euro – maar we konden het ons gelukkig permitteren én we vinden het nog steeds een heel goede investering. Je koopt in feite een soort permanent onderhoud voor je kostbare warmwaterapparatuur.”

Ook heerlijk op de huid

Daar kwam nog een mooi neveneffect bij. “Bij ons in Den Haag schijnt het kraanwater echt niet extreem hard te zijn. Maar toch voelden we wel direct het verschil. Met de AquaCell is het water letterlijk zacht op de huid: bijna alsof er olie in zit. Heerlijk bij het douchen! Je hebt ook beduidend minder zeep en shampoo nodig. En afwasmiddel! We hebben een vaatwasser, maar kleine afwasjes doen we nog ouderwets op de hand. Daar moesten we aan wennen; dat we veel minder afwasmiddel nodig hebben. In het begin kropen er wolken schuim uit de spoelbak!”

Gerard Bodewitz steekt zijn enthousiasme voor de AquaCell niet onder stoelen of banken. “In de eerste plaats natuurlijk over de kwaliteit van het apparaat: het doet wat men zegt dat het doet en dat doet het heel goed. Nooit meer een probleem gehad met de douchekop. Maar eenzelfde compliment geef ik aan het bedrijf. Wij waren met al die vervangingen op een zeker moment vreemde mensen over de vloer wel moe. Maar die monteur van AquaCell was een genoegen om aan het werk te zien: zó netjes, zó efficiënt! Zo heb ik nog nooit iemand zien werken.” Het bevestigde Gerard Bodewitz in de juistheid van hun keuze: “Als het product én de service van zó’n hoge kwaliteit zijn, dan mag het ook iets kosten.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi