1. Home
  2. Ervaringen
  3. Kalkaanslag krijgt in huize Danhof geen kans meer

“Kalkaanslag krijgt in huize Danhof geen kans meer”

Of hij ooit nog van de kalkvlekken in zijn zwart natuurstenen vloeren afkomt; Wim Danhof is zeer benieuwd. Maar wat hij zeker weet: nieuwe kalkaanslag krijgt in huize Danhof geen kans meer. Sinds enkele maanden staat er een AquaCell. Zeer tot tevredenheid van de bewoners.

Wim Danhof

Wim Danhof Annen (Drenthe)

Toen Wim Danhof en zijn vrouw hun huis in Annen kochten, was het kwaad al geschied. “De vorige eigenaar had de strijd verloren. En wij konden boenen wat we wilden, maar die kalk verdween niet. Het zat ook op de tegels en natuurlijk het sanitair. De douchekop moest regelmatig in de azijn omdat hij weer verstopt raakte. En toen de vaatwasser het begaf was de monteur duidelijk: totaal verkalkt. Ja, wij hebben hier behoorlijk hard leidingwater.”

Een prettig klein apparaat

Hoogste tijd voor een AquaCell, want Wim en zijn vrouw hebben beiden een drukke baan en om elke week op kalkjacht te gaan zit er niet in. “Ik wist van het bestaan van een apparaat die kalk uit het water haalde ”, zegt Wim: “Ik had er in lokale kranten over gelezen en ik heb wat op internet gezocht.”

Bij twee bedrijven vroeg hij een offerte aan. “AquaCell was niet de goedkoopste – ruim 2000 euro inclusief plaatsing – maar we hadden er wel het beste gevoel bij. En wat de doorslag gaf: het apparaat is prettig klein én het heeft geen elektriciteit nodig; het werkt helemaal mechanisch op de druk van het leidingwater.”

Nooit een probleem met elektronica

De vertegenwoordiger die langs was geweest, had ‘goed meegedacht’ volgens Wim Danhof en zo kwamen ze op plaatsing van de AquaCell in de kruipruimte van het kantoor van Wims echtgenote; zij heeft een gespecialiseerd software-bedrijf. “Maar in die kruipruimte was geen elektriciteit en ik had geen zin om dat ook nog eens aan te laten leggen. Bovendien: hoe minder elektronica in een apparaat, des te minder kans op storingen.” Met zijn civiel-technische achtergrond is het voor Wim Danhof wat makkelijker om zo’n afweging te maken.

Fijn meegenomen: minder huidklachten

Goed een half jaar ervaring hebben de Danhofs nu met hun AquaCell en ze zijn dik tevreden. “We zien geen nieuwe aanslag meer, we gebruiken nog maar de helft van de schoonmaakmiddelen die we hiervóór nodig hadden en de vaatwasser werkt uitstekend op de goedkoopste vaatwastabletten en zónder zout.”

En waar ze stiekem een beetje op gehoopt hadden kwam óók nog uit. “Mijn vrouw heeft een lichte huidaandoening. We hadden al wel eens gelezen dat sommige huidproblemen verdwijnen bij gebruik van zacht water. Dat heeft wel meegespeeld bij het besluit om een AquaCell aan te schaffen. En inderdaad! Mijn vrouws klacht is beduidend afgenomen.”

Een goede investering

Ze hebben een goede investering gedaan, vinden de Danhofs. Ze zijn verlost van de ergernis van poetsen en boenen om kalkaanslag te verwijderen, ze kopen nog maar half zo veel schoonmaakmiddelen als vroeger en ze gebruiken veel minder zeep dan voorheen. Bovendien is Wim Danhof overtuigd dat cv-ketel, vaatwasser en wasmachine langer mee zullen gaan omdat er geen kalk meer neerslaat op vitale delen.

Ten slotte is er dan nog dat immateriële pluspunt. “Het goede gevoel dat we steeds hebben gehad bij de aankoop en bij de contacten met het bedrijf. We hadden het besluit tot aanschaf al genomen toen de vertegenwoordiger langskwam. Maar als we nog twijfels hadden gehad, dan zouden ze toen echt zijn verdwenen. Die man nam alle tijd, drong ons niks op, had goede adviezen en was heel voorkomend. Compliment!”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi