“Kalkvrij water uit de AquaCell dé oplossing voor veel problemen”

Dat Prins Willem Alexander zich met de kwaliteit van het mondiale water bezighoudt, was voor Erik de Valk en zijn vrouw Wendy niet direct de aanleiding om zich over de kwaliteit van hun huishoudwater te buigen. Wél het feit dat het chroom van hun nieuwe douchecabine na een aantal maanden, al helemaal was aangetast. "Ondanks dat we toch echt goed poetsten en nadroogden, was het geheel helemaal geel en gespikkeld. En niet alleen bij ons, hier in Assen kampt iedereen met hard water", weet hij.

Erik de Valk
Erik de Valk
Assen (Drenthe)

AquaCell is stroomloos

Een goed gesprek met de buren resulteerde in een gezamenlijke zoektocht naar een oplossing, kalkvrij water in huis. Erik: "Bijna vanzelfsprekend kwamen we uit op waterontharding en daarvoor worden op internet veel oplossingen aangeboden. We wilden echter zeker weten dat het kalkprobleem goed werd opgelost en kwamen toen terecht bij een leverancier die een ontkalker aanbood die je als het ware onder je kapstok kunt wegzetten en die geen stroom nodig heeft. Dus nooit last van stroomuitval in het net. Dat heeft behoorlijk zwaar meegewogen in onze beslissing om de AquaCell te kopen. Andere apparaten hebben een meetklokje en zelfs al draait een klokje tien jaar probleemloos, als het in het elfde jaar stuk gaat, heb je toch storing. Bovendien mochten we het dertig dagen gratis proberen. Dat leek ons wel wat, ook al waren we overtuigd van de kwaliteit van de AquaCell".

Groot gebruiksgemak

Het probleem met hard water levert veel mensen - soms in eerste instantie onopgemerkte - problemen op. Apparaten die veel sneller stuk gaan dan verwacht, grote flessen zeep en schoonmaakmiddelen die er doorheen vliegen en zelfs een droog, trekkend velletje op het eigen lijf, zijn allemaal gevolgen van veel te veel kalk in het water. Maar hoe krijg je die kalk uit je leidingwater zonder grote machines of rare toepassingen op je leidingnet?

De AquaCell dus, weten Erik en zijn buren inmiddels. "Het is ongelooflijk, het is echt een kleine apparaat, dat je overal kunt plaatsen. Bij de buren staat 'ie in de meterkast. Hartstikke veilig en lekker handig weggewerkt. We hoeven ook niet met grote zakken zout te slepen, twee blokken per keer gaan erin. Wat voor ons de AquaCell zo aantrekkelijk maakt is dat hij met twee kleine harsbedden is uitgerust. Dus ook tijdens het regeneratieproces heb je altijd zacht water, omdat er altijd één harsbed in bedrijf blijft", zegt hij tevreden.

Ideaal

Er is veel veranderd in huize Valk sinds de AquaCell er staat. "De koffie smaakt lekkerder", meldt Wendy en haar dochter doet een duit in het zakje door te melden dat haar lange haren zich nu probleemloos laten kammen. Erik: "We gebruiken geen zout meer in de vaatwasser, onze whirlpool met zestien chromen spuitmondjes ziet er nog als nieuw uit en we gebruiken nauwelijks nog schoonmaakmiddel. Een drupje is echt genoeg. Er is gewoon geen kalk meer waar het vuil zich aan kan hechten".

"We hebben ontdekt dat je echt veel meer aan de waterkwaliteit in je eigen huis kunt doen, dan je op het eerste oog zou denken. Laat Willem Alexander zich gerust bezighouden met watermanagement in het groot, wij hebben het op kleine schaal hier in huis zelf prima opgelost", klinkt het met een vriendelijke ondertoon.

Een referentie aanvragen die u meer vertelt over kalkvrij water in uw regio? Bel naar 088 - 98 99 100.

Overtuigd door het verhaal van Erik de Valk?

Ja, ik ontvang graag een offerte op maat