1. Home
  2. Ervaringen
  3. Lisa mag weer wat snoepen – dankzij AquaCell?

“Lisa mag weer wat snoepen – dankzij AquaCell?”

Lisa is een van de vele duizenden kinderen in Nederland met eczeem. Het betekent in haar geval dat ze nogal wat dingen niet mag eten. Natuurlijk net die lekkere dingen als chocoladepasta. Maar sinds kort is haar regiem verlicht. Toeval of niet; het gaat een stuk beter met Lisa’s eczeem sinds haar ouders een AquaCell waterontharder lieten plaatsen.

Lisa

Lisa Veenhuizen (Drenthe)

Eczeem

Welke jongedame van tien is er nu niet gek op chocolade? Vooral als je het niet mag hebben. De tienjarige Lisa is zo’n kind. Vanaf haar geboorte heeft ze eczeem. En helaas niet de mildste vorm. Een van de verschijnselen is een vrijwel onbedwingbare jeuk. Sander Keur, haar vader: “Ze lag ’s nachts in haar bedje te krabben waarbij ze haar huid tot bloedens toe openhaalde. We moesten haar beddengoed dagelijks verschonen.”

Ruim 400.000 Nederlanders hebben last van een of andere vorm van eczeem. Lisa’s eczeem is aangeboren en wordt heftiger als ze bepaalde voedingsmiddelen neemt, zoals varkensvlees en chocolade. Nadat Lisa getest was, bleken nogal wat middelen ‘verboden’. Het is dus altijd opletten wát ze eet.

Maar sinds de herfst van 2014 gaat het ineens een stuk beter. “Bewijzen kan ik het niet,” zegt Sander Keur, “maar het zou heel goed door de AquaCell waterontharder kunnen komen; die hebben we kort daarvoor aangeschaft.”

Nieuwe badkamer

De reden om tot de aanschaf van een ontharder over te gaan had niets met Lisa van doen. De familie Keur had een mooie nieuwe badkamer laten installeren. “Nu nog een manier uitvinden om van die eeuwige kalkaanslag af te zijn,” stelden ze vast.

Links en rechts hadden ze al wel eens iets gehoord over het bestaan van waterontharders. Sander Keur ging zich op internet oriënteren en ontdekte al snel dat er twee systemen serieus te nemen zijn. “Eén was te groot en onhandig en zo bleef alleen de AquaCell over. Ik heb informatie laten komen en vervolgens een vrijblijvend huisbezoek aangevraagd. Toevallig was het directeur Dijkstra zelf die ons het een en ander kwam uitleggen. We vonden het een prettig gesprek; hij had een duidelijk en goed onderbouwd verhaal.”

Een besluit was snel genomen. “Wij zijn mensen die – als we ergens zeker van zijn – ook direct de knoop doorhakken.” Dijkstra had en passant nog iets interessants genoemd; regelmatig zijn er meldingen van gebruikers van een waterontharder die hun huidklachten zien verminderen of zelfs verdwijnen. Er is een goede verklaring voor – hard water irriteert de zeer gevoelige huid – maar het is helaas onvoorspelbaar wie wel of niet baat zal hebben bij een ontharder. Sander Keur: “Toch gaf dat aspect voor ons niet de doorslag; het ging puur om het kalkvrij houden van de badkamer.”

Maar Lisa is intussen wel dolgelukkig dat haar huid veel rustiger is geworden en dat ze nu weer ‘verboden’ dingetjes mag eten. Chocoladepasta op brood, of een chocolade-ei! En gewoon, net als papa en mamma, zo af en toe een stukje varkensvlees.

“We zijn er nog heel voorzichtig mee, maar het lijkt allemaal erg goed te gaan. Ik ben geen dokter, toch kan ik me bijna niet voorstellen dat het puur toeval is.” Er is een simpele manier om de relatie met de AquaCell te testen: twee weken de ontharder uit. “Maar die ultieme proef gaan we dus niet doen,” zegt Sander Keur. “Als het positief uitpakt voor de AquaCell, pakt het negatief uit voor Lisa. Dat is het ons niet waard.”

En natuurlijk hééft de AquaCell zich al bewezen, gewoon in waar hij voor is aangeschaft. Want de badkamer blijft lekker kalkvrij en de wasmachine en vaatwasser doen met half zo veel poeder hun werk uitstekend.

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi