1. Home
  2. Ervaringen
  3. Marjo's droge huid is nu lekker zacht

“Marjo's droge huid is nu lekker zacht”

Dirk en Marjo Rustenburg uit Opperdoes hadden veel last van kalkaanslag in hun huis en wilden daar vanaf. Het tweetal vertelt graag waarom ze vanaf eind 2014 een AquaCell-waterontharder hebben staan. Én over hun ervaringen met dit apparaat. “Wij zijn dik tevreden!”

Dirk en Marjo Rustenburg

Dirk en Marjo Rustenburg Opperdoes (Noord-Holland)

Dirk (58) en Marjo (54) ontmoetten elkaar op latere leeftijd. Dirk werkte altijd in de bouw, maar werd helaas een jaar geleden slachtoffer van de crisis in de bouwsector. Hij is naarstig op zoek naar een nieuwe baan. “Maar dat is op mijn leeftijd niet gemakkelijk.” Tegenwoordig is hij daarom druk met solliciteren. Bovendien houdt hij zich bezig met de zorg voor zijn vrouw.

Met haar gezondheid zit het namelijk niet mee. Mede daarom besloot het echtpaar in 2012 om een leeftijdsbestendig huis te kopen. Grootste pluspunt van de huidige woning is de slaapkamer op de begane grond. Eind 2014 kwam daar nog een stuk gemak bij, met de aanschaf van hun AquaCell-waterontharder.

Kalkgehalte tot nihil met de AquaCell

“Ondanks dat er hier vlakbij in Andijk een waterzuiveringsinstallatie staat waar het water redelijk zacht vandaan komt, merken we het effect van de ontkalker wel”, vertelt Dirk. Nogal wiedes: de AquaCell brengt het kalkgehalte in huize Rustenburg terug tot nihil. Dat zogenaamde "zachte water" biedt veel voordeel. “Kennissen in het dorp hadden er een. Ze vertelden er zo enthousiast over, dat wij meteen geïnteresseerd raakten. Nadat we bij hen het gemak van water zonder kalk voelden, besloten we ook een waterontharder te nemen.”

Die staat nu een paar maanden in hun huis in Opperdoes. “We kunnen niets anders zeggen dan dat we enthousiast zijn over het systeem.” Waar Marjo het vooral aan merkt, is haar huid. Dirk vertelt: “Ze heeft normaal gesproken een droge huid, maar die is nu veel vetter en voelt veel fijner en zachter aan.” Dat komt omdat ze bij het douchen geen kalk meer op haar huid krijgt.

Dirk weet nog wel een paar voordelen op te sommen. “De kalkaanslag op onze kranen is helemaal verdwenen. Dat scheelt een hoop poetswerk! En we merken het bijvoorbeeld ook aan het zeepgebruik: we hoeven veel minder zeep en shampoo te gebruiken onder de douche. En toch komt er schuim genoeg. Het doseren was even wennen, maar nu gaat dat automatisch. En ook in de wasmachine gebruiken we veel minder zeep. Ik denk dat het nog ongeveer de helft is.”

Kalkspoortje is totaal verdwenen

Een praktisch voordeel stipt Dirk nog even extra aan: de lekkende kraan in huis. “Die druppelde altijd en er kwam zo'n kalkspoortje onder te liggen. Dat moesten we steeds wegpoetsen. Sinds we de waterontharder in huis hebben, is dat kalkspoortje niet alleen verdwenen, maar ook nooit meer teruggekomen.”

Wat Dirk ook erg aanspreekt is het gemak van het systeem. “Je hoeft eigenlijk alleen maar af en toe de zoutblokken te vervangen. Als die op zijn, rijden we van tijd tot tijd naar Joure, waar leverancier AquaCombi gevestigd is. Nee, wij zijn al met al dik tevreden over het apparaat!”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi