1. Home
  2. Ervaringen
  3. Naar hartenlust douchen én het kalkprobleem is verdwenen

“Naar hartenlust douchen én het kalkprobleem is verdwenen”

Ze verhuisden naar een prachtig appartement, maar de douche viel zwaar tegen. Na veel technisch werk en een chique upgrade van de badkamer diende zich plotseling het probleem van zware kalkaanslag aan. Het echtpaar Postma in Twello besloot een AquaCell te plaatsen om zodoende alle kalk uit het water te filteren. “Het resultaat is fantastisch”, zegt Ron Postma.

Erna en Ron Postma

Erna en Ron Postma Twello (Gelderland)

“Stuur Postma maar, die lost het wel op.” Bij het internationaal opererende technisch bedrijf waar Ron Postma werkt, had hij naam gemaakt als een vakman die niet opgaf voordat hij de echte oorzaak van een probleem kende. Dat leidde dan ook tot de beste oplossing. De echtgenote met zó’n man in huis mag zich gelukkig prijzen. Ron Postma bewees het in eigen huis, waar zich twee hardnekkige problemen voordeden: de waterdruk was akelig laag, maar de waterhárdheid was onaangenaam hoog. Voor dat laatste probleem had hij een AquaCell nodig, wist hij. Maar daarvóór moest hij het drukprobleem oplossen.

Douchen stelde niks voor

“Wij waren verhuisd van een sociaal huurflatje naar een luxe appartement op een derde verdieping. En het rare is: in dat flatje hadden we een prima waterdruk, maar hier in dit appartement was het maar iets van 1.8 bar. In ons flatje was mijn vrouw, die het heerlijk vindt om twee keer per dag te douchen, dik tevreden met de warmwatervoorziening. Maar in onze nieuwe douche hing iets dat meer weg had van een oude telefoonhoorn. Ik moest heen en weer lopen om een beetje nat te worden.”


De Postma’s stonden niet alleen met hun probleem; alle bewoners van het appartementencomplex kampten ermee. Postma’s voorstel om gezamenlijk een hydrofoor – een druk verhogend systeem – aan te schaffen, strandde jammerlijk. “Dan doe ik het voor mezelf en bekijkt de rest het maar”, redeneerde hij. Met drie kleine pompjes bracht hij de druk naar een ruime 3 bar. Dat gaf zóveel doucheplezier dat de Postma’s besloten tot een stevige upgrade van de badkamer.

Na de upgrade: kalkaanslag!

“We lieten onder meer glazen douchewanden maken – want het water spatte nu door heel de badkamer – en een regendouche, een pulserende handdouche en een prachtig innovatieve, verchroomde mengkraan plaatsen. Maar toen kwam probleem twee om de hoek kijken: kalkaanslag! “Na een paar maanden zagen alle nieuwe spullen er uit alsof ze van de kringloop waren gekomen.”

Postma wist door zijn technische achtergrond van het bestaan van apparaten die de kalk uit het water filteren. Zijn oog was al eens blijven hangen bij de advertentie van AquaCell in de plaatselijke krant. “Maar ik hikte eigenlijk tegen de aanschaf van ruim 2000 euro aan.”

Uiteindelijk stelde het echtpaar vast dat het niet zo slim was om na alle investeringen deze laatste níet te doen. Ron Postma kocht er een en plaatste hem natuurlijk zelf. Daarbij werd het uiterste van zijn inventiviteit gevergd, want een klassieke meterkast – waar de kleine AquaCell doorgaans wordt geplaatst – was te krap en ongeschikt om daar zonder veel hak- en breekwerk de benodigde spoelwaterafvoer te maken. Het lukte hem – ‘natuurlijk’ zeggen de mensen die hem kennen – en nu kijken ze met innige tevredenheid terug op het hele avontuur. Erna Postma kan naar hartenlust douchen én het kalkprobleem is verdwenen.

Geen spoor van kalk meer

“Ik douche nog wel eens laat”, zegt Postma, “en dan heb ik geen zin meer om de glaswanden schoon te trekken. De volgende dag is alles droog zónder kalksporen. Helaas is de douchevloer niet van stroeve tegels gemaakt. Door de kalkaanslag waren ze dat wel geworden, maar nu is het weer oppassen dat je niet uitglijdt.”

Een nieuw probleempje waar Ron Postma ongetwijfeld weer een elegante oplossing voor vindt.

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi