1. Home
  2. Ervaringen
  3. Negen jaar zonder kalkaanslag op kranen en tegels

“Negen jaar zonder kalkaanslag op kranen en tegels”

Negen jaar geleden. De familie Hol had net een nieuw appartement in Asten betrokken. Eén van de voorzieningen die ze er in hadden laten aanbrengen: een AquaCell van het Friese familiebedrijf Aquacombi. Deze beloofde kalkloos water in huize Hol. Nu, na negen jaar ervaring, bellen we weer eens met Asten. Is de familie Hol nog steeds tevreden met deze oplossing? “Geweldig. In één woord geweldig”, opent de heer Hol ons gesprek, “we hebben er heel veel plezier van.”

J. Hol

J. Hol Asten (Noord-Brabant)

We vragen de heer Hol om ons een aantal redenen te geven waarom het allemaal zo positief is uitgevallen. Destijds werd er aangegeven dat de vorige voorziening die ze hadden getroffen tegen hard water (red: een magneet) níet goed functioneerde. De AquaCell – een zogenaamde ionenwisselaar – is met een aanschafprijs van ruim 2000 euro weliswaar niet goedkoop, maar in tegenstelling tot andere oplossingen wel zeer effectief in de strijd tegen kalkaanslag.

Meneer Hol begint enthousiast de voordelen van de AquaCell op te sommen: “We hoeven de badkamer weinig te poetsen, omdat er immers geen kalk meekomt in het water. En onze koffiezetapparaten hoeven we ook niet meer te ontkalken. En, hoewel ik niet met mijn hoofd in de wasmachine ben gedoken, neem ik aan dat het daar ook allemaal kalkvrij is. Bovendien gebruiken we met het zachte water veel minder zeep.”

Té simpel en gemakkelijk

Ook technisch is het apparaat precies zoals Hol het verwachtte. “De AquaCell vraagt geen onderhoud. Ik heb een keer een monteur gevraagd om langs te komen, omdat ik dacht: “Dit is té simpel en gemakkelijk, zou het apparaat het nog wel doen? Natúúrlijk deed-ie het nog gewoon. Het was dus echt waar wat ze ons bij aanschaf hadden verteld: de AquaCell is een goed functionerend mechanisch apparaat zonder poespas. Zelfs het regenereren gebeurt volledig mechanisch en geruisloos! Bovendien is het zo dat die cellen in de AquaCell die de kalk opslokken nooit tegelijkertijd regenereren. Met andere woorden: het ontkalken gaat altijd door.”

“AquaCell staat bij ons gewoon in de wasruimte, helemaal perfect! Het enige waar we eigenlijk voor moeten zorgen is het op tijd bijvullen van het zout. Ik moet eerlijk zeggen: dat valt ons erg mee. We hadden het zoutverbruik hoger ingeschat.”

Geen kwetsbare elektronica

Negen jaar geleden schafte de familie Hol zich dus de AquaCell aan. Zouden ze nu weer dezelfde keuze maken? “We krijgen die vraag vaker. Nou, reken maar! Mocht deze het een keer begeven dan komt er direct een nieuwe. Maar aangezien er weinig draaiende onderdelen in zitten en al helemaal geen elektronica of andere kwetsbare onderdelen, zou ik niet weten hoe de AquaCell kapot zou kunnen gaan. Het is een geweldig concept: hij spoelt zichzelf. Daar hoeven we niets aan te doen. Het is inmiddels zo normaal dat alles schoon is zonder kalkaanslag op kranen en tegels, dat we onlangs elkaar in de badkamer van een hotel verbaasd aankeken. 'Oh ja, die kalk rondom de kranen hadden wij vroeger thuis ook', zeiden we tegen elkaar.”

Vertellen uit eigen ervaring

“De afgelopen jaren hebben regelmatig telefonische vragen gekregen van mensen in onze regio die het artikel over onze ervaringen hadden gelezen in de krant. Het is leuk om uit eigen ervaring te kunnen vertellen hoe simpel maar vooral hoe effectief de waterontharder van AquaCell functioneert. Dat doen we dus heel graag”.

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi