1. Home
  2. Ervaringen
  3. Nergens kalkaanslag meer, en de zonnepanelen kan ik eenvoudig schoonmaken

“Nergens kalkaanslag meer, en de zonnepanelen kan ik eenvoudig schoonmaken”

Vier jaar geleden besloot het echtpaar Muller uit Emmen over te gaan tot de aanschaf van een waterontharder. De schoonmoeder van André Muller (52) had een interviewverhaal van een gebruiker van de AquaCell opgemerkt in het Eindhovens Dagblad. “Die man had net als ik ook last van psoriasis en had baat bij zacht water. Helaas helpt de AquaCell mij niet bij mijn huidziekte, maar verder hebben we er zeker wél voordeel van. Kalkaanslag is in ons huis definitief verleden tijd”

André Muller

André Muller Emmen (Drenthe)

Dat de AquaCell vier jaar geleden dus in huize Muller terechtkwam, kwam door een tip uit het zuiden. “Ik kom net als mijn vrouw uit Zuid-Nederland, maar we wonen met plezier in Emmen. Onze familie woont er nog wel en zodoende kon mijn schoonmoeder een verhaal over de waterontharder opmerken in het Eindhovens Dagblad.” Hoewel de gebruiker in dat verhaal voor zijn huid baat had bij zacht water, geldt dat helaas voor André niet. “Maar ik ben ook naar de Dode Zee geweest en dat zorgde ook niet voor verlichting. Deze huidziekte is blijkbaar bij iedereen verschillend. Maar goed, er valt best goed mee te leven.”

Dat Muller bij de Dode Zee terechtkwam, heeft te maken met zijn vorige werk. Tegenwoordig is hij zelfstandig consultant voor olie- en gasbedrijven, maar voorheen woonde en werkte hij onder meer voor een grote oliemaatschappij in Syrië. Een reis naar het laagst gelegen meer ter wereld – dat bekend staat om de grote hoeveelheid zout en andere mineralen die het water bevat en die voor mensen met onder meer huidziekten heilzaam zou kunnen werken – was met zijn ziekte in het achterhoofd een logische.

Sinds een jaar of vijf woont Muller samen met zijn vrouw Connie (53) en dochter Marjolein (16) in Emmen. “Dat huis hadden we tijdens ons verblijf in het buitenland aangehouden als een duur vakantiehuis”, lacht Muller, die voor zijn werkzaamheden in het Midden-Oosten aanvingen in het noorden van Nederland voor de NAM werkte en daar toen ook ging wonen. “We zijn weer terug naar Nederland gekomen, toen Marjolein naar het voortgezet onderwijs ging.”

Kalkloos water uit elke kraan

Eind 2011 besloten de Mullers een AquaCell aan te schaffen. “Ik kon met de firma Aquacombi (het familiebedrijf uit Joure dat de waterontharder in Nederland distribueert, red) een mooie afspraak maken: we konden het apparaat drie maanden testen. Had ik er geen baat bij, dan werd het apparaat weer opgehaald.” Maar ondanks dat het dus niet heilzaam bleek voor de huid, besloot het gezin Muller het apparaat toch te houden. Er bleken namelijk wel andere voordelen aan te zitten. “Wij schaften zonnepanelen aan en die dien je schoon te maken met kalkloos water. Dus dat scheelde weer. Belangrijkste is echter dat we verlost zijn van kalkaanslag in huis. De AquaCell filtert namelijk vanaf de watermeter al het kalk uit het leidingwater, waardoor uit elke kraan in huis kalkloos water komt.”

Opvallende verbetering

“Het apparaat doet wat het moet doen”, vertelt André Muller. “Als je het zout op tijd bijvult, heb je er geen omkijken meer naar. Bovendien neemt de waterontharder niet veel ruimte in beslag. Hij staat bij ons in de meterkast, ook dat is dus prima.”

In huize Muller werd een paar weken na de installatie in 2011 een opvallende verbetering waargenomen. “Boven hebben wij een warmwatersysteem dat werkt met kleine buizen. Het vullen van het bad duurde daardoor voorheen nogal lang. Nadat de AquaCell een paar weken draaide, ging dat steeds sneller. Ik kan dan ook niet anders concluderen dan dat dat door de waterontharder komt. Niet alleen zorgt het apparaat ervoor dat er na installatie geen kalk meer in het leidingwater zit, blijkbaar zorgt de AquaCell er ook voor dat de kalk die al in het leidingensysteem zit oplost.”

“Ja, het is misschien een luxe-artikel met een aardig prijskaartje van pakweg 2000 euro”, weet Muller, “maar het werkt wel. En daar gaat het om. We hebben echt een kalkloos huis. En dat is prettig.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi