1. Home
  2. Ervaringen
  3. Onze keuze voor AquaCell bleek de beste voor ons kalkprobleem

“Onze keuze voor AquaCell bleek de beste voor ons kalkprobleem”

Het heeft een tijd geduurd voordat ze een keuze konden maken, maar toen werd het ook heel overtuigd de AquaCell. “We zijn niet alleen van onze kalk-ergernis af, maar ook van ons huidprobleempje.” Het echtpaar Ophuis gebruikt bovendien veel minder zeep en wasmiddelen. En het eten en de thee smaken veel beter.

Familie Ophuis

Familie Ophuis Enschede (Overijssel)

“We waren er al heel lang mee bezig. In Enschede bevat het kraanwater veel kalk. Dat was ook overal in huis te merken. En we wisten: hier móeten we wat aan doen. Toen we dan eindelijk een AquaCell hadden aangeschaft, zeiden we na een poosje tegen elkaar: ‘Dat hebben we geen dag te vroeg gedaan’. Ook al moesten we er een spaarpotje voor aanspreken. Het is een hele goeie investering gebleken.”

Renée Ophuis en haar man zijn formeel gepensioneerd, maar jong van lijf en geest, dus beiden werken nog. Zij is yogalerares en hij zelfstandig adviseur voor renovaties van monumentale gebouwen. In eigen huis kampten ze met dat probleem van hard leidingwater. “Overal kalkranden aan de kranen, in de badkamer, in het koffiezetapparaat. Alles waar water langsgaat daar zag je die kalkaanslag.” Ze hadden wel een idee wat de oplossing zou zijn: een onthardingsapparaat. Maar welke?

Een enthousiaste vriend

“Het aanbod is zó groot en de informatie en de prijzen lopen zo uit elkaar, dat je gewoon niet weet wat nu de beste keus is”, zegt Renée. “Maar gelukkig hoorden we van een vriend dat zij de AquaCell hadden aangeschaft en dat ze er heel enthousiast over waren. Toen durfden wij het ook wel aan.”

Maar niet eerder dan nadat ze een demonstratie aan huis hadden laten doen. En toen wisten ze het echt zeker: “De demonstratie was al heel overtuigend, maar we waren ook zeer te spreken over het optreden van de vertegenwoordiger: zo prettig en voorkomend. En precies hetzelfde geldt voor de monteur die het apparaat geplaatst heeft en voor de begeleiding en nazorg door het bedrijf.”

Alles glanst nu vanzelf

De AquaCell staat er en het echtpaar Ophuis is de ergernis voorbij. Renée: “Geen kalk meer in de badkamer – alles glanst vanzelf – veel minder poetsen en we hebben ook twee derde minder shampoo en zeep nodig. Andere voordelen zijn dat ik voor de vaatwasser geen blokjes meer gebruik, maar alleen een klein beetje poeder, en voor de zelfdoserende afwasmachine minder waspoeder. Die is nu bovendien eerder klaar met zijn programma’s.”

Tot hun verrassing en vreugde deed zich nóg een voordeel voor: beiden zijn nu van hun huidproblemen af. “Eens in de zoveel tijd kregen we daarvoor een zalfje van de dokter, maar dat hebben we nu niet meer nodig. Dat moet echt van het zachte water komen. Je voelt het ook aan je huid: net fluweel. Je proeft het zuivere ervan zelfs: aan de pasta en groenten die je gekookt hebt en aan de thee. Er zit ook geen olielaagje meer op de thee.”

Het geld dik waard

Het echtpaar Ophuis heeft er geen moment spijt van gehad dat ze hun speciale spaarpotje hebben aangesproken. “Het is wel een stevige prijs, ruim 2000 euro voor de aankoop en plaatsing, maar je krijgt er ook heel veel voor terug. Er gaat niets boven zacht, gezond water. Wij durven dit iedereen aan te bevelen.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi