1. Home
  2. Ervaringen
  3. Schoonmaken gaat lekker snel zonder kalkaanslag

“Schoonmaken gaat lekker snel zonder kalkaanslag”

“Als ik de borden uit de vaatwasser haal dan brand ik mijn vingers omdat de verwarmingselementen helemaal kalkvrij zijn” zegt Jan Rabel terwijl hij met zijn ogen knijpt en naar zijn vrouw Jacinta kijkt. Zij begint te lachen en zegt nuchter: “Je went er aan. Ja, óók aan de waterontharder. In het begin is het bijzonder dat het schoonmaken van de badkamer zo makkelijk is. Nu is dat gewoon geworden. Volgende week zal ik het verschil wel merken als ik onder de douche stap; we gaan een weekje kamperen.”

Familie Rabel

Familie Rabel Zwolle (Overijssel)

Jacinta en Jan Rabel wonen aan de damstraat in Zwolle met zoon Timo en de tweeling Stef en Luuk. Ze lieten exact 6 jaar geleden een AquaCell waterontharder plaatsen. De 75.000-ste AquaCell om precies te zijn. Jacinta: “Ik zie ons nog staan, hier op het hoekje. Cameraploeg, verslaggever en de AquaCell in een doos met een hele grote strik; het was een heel circus”

Ze hebben het druk. Zij, werkzaam op de hogeschool Windesheim, en hij als ondernemer: “Ik kom uit een echte ondernemersfamilie. Rond 2008 kenden we zakelijk gezien een moeilijk jaar. Maar, in dezelfde tijd begon ons winkelconcept aan te slaan. Dat is inmiddels uitgegroeid tot Bonkey.nl. Een drogisterij-webshop. Niet slecht voor iemand die amper wist hoe een computer aangezet moest worden.”

Klein en zonder stekker

“Waarom kochten we een AquaCell? Goeie vraag. Een waterontharder wilden we al sinds iemand ons de voordelen had gedemonstreerd; al meer dan 15 jaar geleden denk ik. Alleen zijn de meeste waterontharders onhandig groot, hebben ze maar een enkele cel, en worden ze gevuld met zakken zout van 25 kilo. Toen ik AquaCell ontdekte was ik pas overtuigd. Die is klein, dubbel uitgevoerd, heeft geen stekker en gebruikt blokken zout van 4 kilo. We hebben vervolgens vrij vlot een bestelling geplaatst.”

Schoonmaken gaat snel zonder kalkaanslag

“Je jaagt er doorheen” zegt Jacinta over de wekelijkse schoonmaakronde. “Je moet schoonmaken, nog steeds. Maar het gaat lekker snel zonder kalkaanslag. Of je minder waspoeder gebruikt? In het begin niet, eerlijk gezegd. Maar, wij vrouwen gebruiken waspoeder voor de geur van de was. Daarom gebruik we juist méér waspoeder. Maar bij ons kan dat niet meer, want de wasmachine geeft een melding als ik te veel wasmiddel heb gebruikt. Dan is er té veel schuimvorming ontstaan. En dat komt echt door het zachte water.” “Als vrouwen een wasmiddel of wasverzachter kopen dan gaat bij iedere fles de dop eraf voor een geurtest” zegt Jan meteen. Jacinta: “In de vaatwasser gebruik ik ongeveer de hoeveelheid van een kleine knikker aan vaatwaspoeder. Meer is niet nodig.”

De investering waard

Na enig graaf- en giswerk bedenken ze zich dat ze in 2009 ruim 2000 euro* kwijt waren aan de aanschaf en installatie van de AquaCell. Of dat het waard is geweest? “Ja.” Antwoordt Jacinta volmondig: “Ik wil de AquaCell waterontharder niet meer kwijt. Als we nog eens verhuizen dan gaat deze zeker mee, in een doos met een grote strik.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi