1. Home
  2. Ervaringen
  3. Skyler is verlost van eczeem-klachten door zacht water van de AquaCell

“Skyler is verlost van eczeem-klachten door zacht water van de AquaCell”

Bekaf waren ze op het laatst. De voortdurende zorg voor hun baby Skyler had het echtpaar Knol systematisch van slaap beroofd. Het jongetje huilde de hele nacht door, gekweld door een akelig jeukend eczeem. Tótdat er een AquaCell waterontharder in huis was geplaatst. Skyler was op slag verlost van zijn jeuk. De hele familie kon eindelijk weer slapen.

Knol

Knol Amsterdam (Noord-Holland)

Hans Knol was op bezoek bij zijn moeder in Zwolle en natuurlijk ging het gesprek ook over baby Skyler en zijn eczeem. “Ik deed een nogal technisch verhaal over uitwendige factoren op de extreem droge huid die het eczeem triggeren. Mijn moeder zei: ‘Wacht, daar heb ik iets over gelezen’. Na enig zoeken kwam ze met een lokale krant waarin een verhaal stond over een mevrouw met huidkanker die zoveel baat had bij haar waterontharder. Ik heb haar verhaal gelezen – het was een advertorial van de distributeur Aquacombi – en ik besloot het bedrijf te bellen. Als zo’n apparaat echt werkt, dan zou het een uitkomst voor Skyler kunnen zijn.”

Gek makende jeuk

En dat werd het ook. Tien dagen nadat bij de familie een AquaCell waterontharder was geplaatst kregen de vier leden van het Amsterdamse gezin eindelijk hun rust terug. Skyler was voor 90% van zijn jeuk als gevolg van de eczeem af en hij sliep zowaar de hele nacht door!

“Tot dan was het elke nacht vanaf middernacht een ramp geweest”, zegt Knol. “Tegen die tijd begon bij dat kereltje altijd de jeuk op te spelen. Jeukend eczeem schijnt iets te zijn om gek van te worden en zo reageerde Skyler ook. De rest van de nacht waren mijn vrouw en ik dan met hem bezig. Troosten en elke twee uur helemaal insmeren met crème. Slapen was er dan voor geen van ons drieën meer bij. Ik zal eerlijk bekennen dat slaapgebrek op den duur ook in ons gezin voor spanningen zorgde.”

Hard water lokt reacties uit

Opzienbarende verbeteringen van huidklachten door het gebruik van onthard water worden vaker gemeld. Maar het valt niet te voorspellen hoe het in individuele gevallen zal uitpakken. Eén van de verklaringen daarvoor kan zijn, zo achterhaalde Hans Knol, dat er tientallen huidziekten zijn. Eczeem is er een van en alleen al van eczeem zijn er ettelijke varianten. Zijn eigen idee waarom Skyler zo fantastisch geholpen is met zacht water van de AquaCell: “De dermatoloog vertelde ons dat de basis van eczeem in het DNA ligt opgeslagen. Elke variant van eczeem kan door een andere factor worden getriggerd. Bij Skyler zorgde de aanwezigheid van kalk voor extreme uitdroging van zijn huid. Dat geeft niet alleen ernstige jeuk, maar vermindert ook de weerstand tegen invloeden van buitenaf. Dan krijg je reacties als roodheid en irritatie van de huid. Hard water droogt de huid dus uit en roept die reacties dus op.”

Hormoonzalf als therapie

De medische behandeling van ernstig eczeem bestaat uit het aanbrengen van hormoonzalf. Die zalf onderdrukt de symptomen. In het eerste levensjaar wordt die therapie echter nog niet toegepast; dan blijft het bij insmeren met een neutrale huidcrème. Ook moet contact met kraanwater tot een minimum worden beperkt vanwege de harde mineralen in dat water.

“We werden nog eens extra met de neus op de feiten gedrukt toen Skyler van borstvoeding naar flesvoeding overging”, zegt Knol. “Flesvoeding maak je aan met kraanwater en zo kreeg Skyler niet alleen van het badwater maar met de flesvoeding ook van binnenuit te maken met irriterende mineralen.”

Iedereen ervaart het AquaCell-effect

Het is nu allemaal voorbij. De AquaCell waterontharder – een betrekkelijk klein apparaat dat niet eens stroom nodig heeft – staat in de meterkast, direct achter de hoofdkraan van de waterleiding. Het effect is voor iedereen in huis voelbaar. Hans Knol: “Ik ervaar het zelf bij het douchen; zacht als van een balsem. En mijn vrouw zag haar lichte, plaatselijke vorm van eczeem ook snel afnemen. Dat zacht water goed is voor de levensduur van je cv, je vaatwasser, je waterkoker en zo; het zal best, maar dat interesseert me eigenlijk niet. Het ging ons enkel en alleen om het oplossen van het eczeem van ons mannetje. En dat is met de AquaCell dus gelukt!”

De dermatoloog snapt het

Jazeker, ze hebben het de behandelend specialist verteld. Die was verrast, maar het verhaal kwam haar niet onbekend voor. “Ze bevestigde dat het vaker wordt gezien. Maar dokters schrijven het gebruik van een waterontharder niet voor want zacht water is geen geneesmiddel in de farmaceutische betekenis van het woord. Ik snap dat wel, maar ik ben pragmatisch ingesteld, dus als iets werkt, dan grijp ik dat met beide handen aan.”

Dat het Skyler echt helpt, dat zag de dermatoloog ook. Zes weken nadat de AquaCell zijn werk ging doen kregen de ouders het advies ‘stop maar met behandelen’. De hormoonzalf blijft achterwege, af en toe insmeren met huidcrème is genoeg. In huize Knol halen ze opgelucht en heel dankbaar adem.

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi