1. Home
  2. Ervaringen
  3. Sportclubs zouden veel baat kunnen hebben bij ons product

“Sportclubs zouden veel baat kunnen hebben bij ons product”

Hij is 'pas' 21 jaar, maar weet precies wat hij wil: scoren. Zowel op het voetbalveld als in zijn werk. Voetballen doet hij vanaf het begin van dit seizoen voor de groenwitte formatie van SC Joure. Een club waar hij terechtkwam mede dankzij zijn werk voor het familiebedrijf Aquacombi. Voor deze Jouster firma probeert hij waterontharders van het merk AquaCell aan de man te brengen. En dat gaat hem goed af. Maar: wat zijn dat nu precies, waterontharders? En wie is deze Jean-Pierre N'Gouan?

Jean Pierre N'Gouan

Jean Pierre N'Gouan Joure (Friesland)

Laten we eerst maar eens bij die laatste vraag beginnen. Jean-Pierre N'Gouan groeide op in Oosterwolde. Daar maakte hij als aanvaller furore op het voetbalveld bij DIO. Specialiteit van het huis: doelpunten maken. Toen hij commerciële economie ging studeren in de stad Groningen, maakte hij de overstap naar zaterdagclub PKC'83. Ook daar ging hij door met het maken van goals.

Voor het eerst in contact met Aquacombi

Naast zijn (duale) studie aan de Hanze Hogeschool werkte N'Gouan bij een grote uitzendorganisatie. Daar kwam hij voor het eerst in contact met Aquacombi. “Esther, de dochter van oprichter Gerrit Dijkstra, was al een tijd op zoek naar iemand die een commerciële functie kon vervullen binnen het familiebedrijf. Samen met een aantal collega's probeerde ik een geschikte kandidaat te vinden, maar de juiste persoon zat er steeds niet tussen. Wel was er een klik tussen mij en Esther, ze zag potentie in mijn kwaliteiten en vroeg me of ik niet voor deze baan in aanmerking wilde komen.”

Ik mocht waterontharders gaan verkopen

De afstand tussen Joure en woonplaats Groningen leek Jean-Pierre in eerste instantie onoverbrugbaar, maar toen Aquacombi zich nogmaals meldde, besloot hij toch te gaan praten. “Ze konden mij iets beters bieden dan mijn toenmalige werk en bovendien in een commerciële functie: ik mocht de waterontharders gaan verkopen.” Het torinstinct van Jean-Pierre kwam opzetten. En hoewel hij voetballer is: de kans was te mooi om niet met beide handen aan te pakken.

Geen kalk meer in het water

Sinds een ruim jaar werkt hij nu bij een mooi bedrijf. “Waterontharders zorgen ervoor dat mensen geen kalk meer in het water hebben. Dat betekent een hoop gemak: veel minder schoonmaken en ook veel minder slijtage aan apparaten in huis. Het is een fijn product, dat fluisterstil én stroomloos haar werk doet. Met name dat laatste is uniek aan onze ontharder.”

Toen in Joure eenmaal bekend was dat de goaltjesdief in die plaats werkte, werd het bestuur van SC Joure ook wakker: in het eerste (zondag)elftal misten ze juist een doelpuntenmaker. Dat had er mede voor gezorgd dat de club was gedegradeerd. De club nam contact met hem op en N'Gouan besloot na ampel beraad de stap te wagen. “Nu kan ik bijvoorbeeld uit het werk mooi naar de training rijden. Dat scheelt veel tijd.” In de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen bewees hij al meteen zijn waarde. “En dat is extra prettig.”

Waterontharders ook voor sportverenigingen?

Zou zo'n waterontharder trouwens niet iets zijn voor sportverenigingen? “Zeker! Ik weet dat bij mijn vroegere club DIO Oosterwolde een jongen bijvoorbeeld nooit op de club kon douchen. Hij had last van eczeem en het water in de douches deed hem pijn. Met ontkalkt water zal douchen juist een genot zijn!” En ook de materiaalmensen en andere vrijwilligers zullen er vast voordelen in zien: “Ze hoeven veel minder te poetsen in de doucheruimtes. En daarnaast gaan installaties veel langer mee. Met een waterontharder scoor je dubbel”, kopt de spits tenslotte zijn eigen voorzet nog even spitsvondig in.

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi