1. Home
  2. Ervaringen
  3. Staphorster duidelijk over waterontharder: “Voordelig, ondanks prijzige aanschaf”

“Staphorster duidelijk over waterontharder: “Voordelig, ondanks prijzige aanschaf””

Tot zo'n twee jaar geleden hadden Arjen en Jannie Meinen uit Staphorst veel last van kalkaanslag. Met name de badkamer was een bron van ergernis: die moest regelmatig gepoetst worden. Dat ondanks de zelf-gemaakte waterontharder van Arjen (52). Toen die het ook nog begaf, was het tijd om het professioneel aan te pakken. Nu staat er sinds anderhalf jaar een AquaCell-waterontharder in huize Meinen. Hoe dat bevalt? “We zijn er zeer enthousiast over!”

Arjen en Jannie Meinen

Arjen en Jannie Meinen Staphorst (Overijssel)

Het echtpaar Meinen heeft 3 kinderen. Hun jongste zoon (20) woont nog thuis, de twee andere kinderen zijn parttime uitgevlogen. Zoon (25) en dochter (23) studeren en komen in het weekend nog geregeld naar Staphorst. “Al wordt dat wel steeds minder. Tja, Leeuwarden en Zwolle zijn ook leuke steden.”

Ergeren aan kalkaanslag

Al lange tijd ergerde het gezin Meinen zich aan het harde water in hun Staphorster huis. Arjen is als onderhoudsmonteur bij een zuivelfabriek bekend met waterontharders; bovendien heeft hij een tweetal rechterhanden. Daarmee maakte hij zelf een eigen onthardingsinstallatie, dat zo'n tien jaar dienst deed. En nog redelijk goed ook. “Al kwam ik natuurlijk niet aan een reductie tot 0 Duitse hardheid (de hardheid van het leidingwater wordt uitgedrukt in Duitse hardheid (dH), red). We zagen wel een verbetering, maar hadden nog wel steeds last van kalk.”

Na tien jaar gaf Arjens machine – een installatie die met een elektromagneet een deel van de kalk uit het water haalde – de geest. En al snel sloeg de ergernis weer toe. “We zagen de kalkaanslag weer erger worden.” Tijd om in actie te komen, en dit keer niet met een apparaat van eigen fabricaat. “Mijn eigen ontharder kostte ongeveer 15 euro, nu besloten we om een echt ontkalkingsapparaat aan te schaffen.”

Strenge vergelijking

Een zoektocht die in ieder geval een aantal mogelijke aanbieders opleverde. “Daarbij sprak het principe van de AquaCell van de firma Aquacombi het meest aan: een compact apparaat, dat eenvoudig én stroomloos werkt. Dat waren flinke pluspunten vergeleken bij andere ontharders, net als het feit dat het bijvullen van het zout bij de AquaCell heel makkelijk gaat. Hierbij gebruik je gewoon zoutblokken, die altijd passen en die niet al te zwaar en compact zijn.”

Struikelblok leek eerst de aanschafprijs te zijn, maar Meinen ging over op een strenge vergelijking. “Ik heb de investering en de overige kosten vergeleken over een periode van twintig jaar. Dus aanschaf en onderhoud.” En toen was het plaatje plots heel anders. “Toen bleek de AquaCell ineens vergelijkbaar met apparaten die aanvankelijk een stuk goedkoper leken te zijn.”

Nog meer voordeel

Alles overwegende besloot de familie Meinen dat de AquaCell voor hen de beste optie zou zijn, financieel gezien en qua mogelijkheden. “En dan heb ik nog niet eens in mijn berekeningen meegenomen dat deze waterontharder daadwerkelijk de Duitse Hardheid op 0 brengt, wat veel andere apparaten niet doen. Dat betekent bijvoorbeeld ook dat apparaten die met water omgaan – zoals de wasmachine, de wasdroger, het koffiezetapparaat en de waterkoker – veel langer meegaan doordat ze niet worden aangetast door kalkafzetting. Ik merkte het bijvoorbeeld toen we een nieuw koffiezetapparaat kochten, nu een jaar geleden. Die ziet er nog steeds als nieuw uit!”

En er komt nog meer voordeel om de hoek zetten: “Onder de douche hoeven we veel minder zeep te gebruiken, al moet ik dat mijn kinderen toch nog eens duidelijk maken”, lacht Arjen Meinen. “En ook in de wasmachine en de vaatwasser gaat minder zeep. Anderhalf jaar geleden hebben we een bus poeder voor de vaatwasser gekocht en die is nog steeds niet leeg! Als je dat vergelijkt met het kopen van de die dure blokjes! Bovendien is onze huid veel zachter. Oh ja, en ook bij het nat scheren merk ik verschil. Ik kan de mesjes veel langer gebruiken.” De conclusie is dus kraakhelder en messcherp: “Wij zijn zeer tevreden over de AquaCell en raden het iedereen aan. De aanschafprijs van ongeveer 2000 euro lijkt stevig, maar die verdien je terug door minder energie en zeep te gebruiken. En, wat is een kalkvrije badkamer waard? Het biedt een hoop gemak in ieder geval.

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi