1. Home
  2. Ervaringen
  3. Verbazingwekkend dat zo'n apparaat je water volledig kalkloos kan maken!

“Verbazingwekkend dat zo'n apparaat je water volledig kalkloos kan maken!”

“We zitten al jaren met kalkaanslag: tegels, sanitair en kranen, waarop dit duidelijk aanwezig was.” Noud Velthoven snijdt een onderwerp aan waar veel Bosschenaren over mee kunnen praten: het leidingwater in de Brabantse hoofdstad bevat veel kalk. “Maar wij hebben sinds kort de oplossing in huis: de AquaCell. Hadden we die maar veel eerder gehad”, stelt Noud onomwonden vast.

Noud en José Velthoven

Noud en José Velthoven 's-Hertogenbosch (Noord-Brabant)

Huis zonder kalk

“In ons vorige huis hebben we het nog geprobeerd met de "wonderbaarlijke magneet". Dat zou dé oplossing zijn tegen kalk in het water. Het effect was niet te merken.” Toch wisten oud-leidinggevende bij Canon Nederland BV Noud (63) en zijn vrouw José (60) dat het wel moest kunnen, water in huis zonder kalk. “Als we op reis zijn in het buitenland, dan blinkt het sanitair daar altijd of het nieuw is. En dat terwijl wij, hier in Den Bosch voortdurend moesten schrobben op onze tegels, sanitair en kranen met hulp van de nodige ontkalkingsmiddelen. En die zijn ook nog eens niet goed voor het milieu.”

Tot José op een gegeven moment het blad van de Vereniging Eigen Huis (VEH) door zat te bladeren. Daar stuitte ze op een advertentie van de Friese firma Aquacombi uit Joure, die de AquaCell op de Nederlandse markt verdeelt. Een eigenaar vertelde daarin in heldere taal wat het apparaat doet en hoe tevreden hij erover was. “Dat het in het VEH-blad stond, wekt vertrouwen. Immers: die vereniging zal niet met iedereen in zee willen gaan.”

Stroom gebruikt het niet

Noud ging op internet op onderzoek uit. Dat zorgde ervoor dat het enthousiasme in huize Velthoven alleen maar toenam. Ze besloten om contact te zoeken met Joure. “Ondanks de afstand kwam er gewoon een medewerker van het bedrijf langs voor een demonstratie. Die vertelde ons een overtuigend verhaal én liet ons ook de werking zien. Het is verbazingwekkend dat zo'n compact apparaat je leidingwater volledig kalkloos kan maken. Met een demo-apparaat liet hij ook in de praktijk zien dat er totaal geen kalk meer in het water zat.”

AquaCell – ongeveer zo groot als een pc-kast – staat mooi weggewerkt in de meterkast en stroom gebruikt het niet. “Dat is ook een prettige bijkomstigheid.”

Noud is te spreken over de werkwijze van Aquacombi. “Het telefonische voortraject was prettig en de installatie verliep goed. Ze werken met eigen monteurs, en dat hebben we gemerkt. De installateur werkte netjes en gaf na de installatie duidelijke gebruiksinstructies. Ook na de installatie belde een medewerker nog of alles naar wens was gegaan en goed werkte.”

“En dat is zo. We hebben nog geen moment spijt gehad. We zeggen nu zelfs na twee maanden nog geregeld tegen elkaar: hé, geen kalk meer. In de inloopdouche hoeven we alleen even de vloer na te spoelen. Het water loopt zo weg, net als bij een auto die net in de was is gezet. Voorheen bleef het water liggen waardoor bij het opdrogen kalkvorming ontstond.”

Perfect schoon

Niet alleen in de badkamer ziet Noud het verschil. “We hebben bijvoorbeeld een koffieapparaat. Daar hebben we het kalkfilter uitgehaald, dat is niet meer nodig. We gebruiken ook minder zeepproducten en wasmiddel. In de vaatwasser doen we nu halve tabletjes en toch wordt de vaat perfect schoon. Dat scheelt in de portemonnee en het is ook beter voor het milieu. Dat vinden wij ook belangrijk.”

Noud heeft 's nachts een apparaat nodig om de lucht te bevochtigen. “Dat moest ik eerder altijd grondig schoonmaken, want er zat steeds kalk in. Nu is omspoelen voldoende.” Hij spreekt geregeld met anderen over de voordelen van het apparaat. “Mensen hikken dan tegen de aanschafprijs aan. Ja, die is ruim 2000 euro. Van het weekend sprak ik iemand die zei dat de aanschafprijs wel hoog was. Ik vroeg hem daarop waarom hij een duur koffieapparaat had gekocht. Hij gaf aan dat kwaliteit betaald moet worden. Hierop reageerde ik dat dit ook bij AquaCell ook merkbaar het geval was. Hij wil het nu toch in overweging nemen.”

Zelfs het enige nadeel dat Noud kan opnoemen, buigt hij tot slot om met en knipoog om tot een voordeel: “De zoutblokken die je van tijd tot tijd moet vervangen, wegen 4 kilo per stuk. Zo lang ik die kan tillen hoef ik geen abonnement op de fitness te nemen.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi