1. Home
  2. Ervaringen
  3. Voor ontkalken waterkoker hebben we AquaCell nodig

“Voor ontkalken waterkoker hebben we AquaCell nodig”

Hij verhuisde naar Oss en vond er zijn vrouw. Maar hij ontdekte ook dat het leidingwater er stijf stond van de kalk. Jan Bokkers stak zijn licht op bij vrienden en zocht op internet. De uitkomst: aanschaf van een AquaCell waterontharder. "Fantastisch! Ik durf het iedereen aan te raden."

Jan en Petra Bokkers

Jan en Petra Bokkers Oss (Noord-Brabant)

"Het hele huis zat bij wijze van spreken onder de kalk", verklaart Jan Bokkers, postbezorger in Oss. "Kranen, wc’s, douche en al gauw het koffiezetapparaat en de snelkoker. Dan kun je wel bedenken hoe het gesteld is met de cv-ketel en de wasmachine." Bokkers was van de Achterhoek naar het Brabantse verhuisd. Over kalk in het kraanwater had hij zich nooit druk gemaakt, maar het keiharde water van zijn nieuwe woonplaats was echt een probleem. "Daar móest ik een oplossing voor vinden."

De oplossing was duidelijk

Eigenlijk wist hij al wel wat die oplossing was: een waterontkalker. "Een vriend van me heeft zo’n apparaat voor zijn kalverhouderij. Ik snap hoe het werkt: een harscel bindt de kalk- en magnesium-ionen in het water. Daar krijg je echt zacht water van. Maar die installatie van mijn vriend was een industriële uitvoering. Ik moest iets voor huishoudelijk gebruik hebben."

Zoeken op internet dus. Hij zag er magneten: "Ik vond de uitleg nogal vaag, de prijs was fors en de verkoper was heel klant-onvriendelijk over de leveringsvoorwaarden." Bleef vanzelf het systeem van ionen-wisseling over. Maar welk merk? "Dat leek niet zo moeilijk; AquaCell had het meest duidelijke verhaal, dus die heb ik gevraagd voor een demonstratie aan huis." Dat was zó overtuigend, dat Jan en Petra nog diezelfde avond besloten tot aanschaf.

Kalk verdween als sneeuw voor de zon

"Je voelde het direct aan je handen. En toen-ie geïnstalleerd was, de eerste keer douchen: alsof er iets van crème in het water zat, zó zacht!" Een week later dreigden de Bokkers zelfs uit te glijden in hun douche: de vloertegels waren hun kalklaagje verloren en spekglad geworden. "We moesten een badmat kopen." Ook elders in het huis was het effect overtuigend. "We hoefde de zeefjes van de kranen niet meer schoon te maken en de gele aanslag in de wc-potten liet in schilfers los. Het koffiezetapparaat hoefde niet meer ontkalkt en de snelkoker niet meer maandelijks schoongemaakt."

De AquaCell kost met installeren ruim 2000 euro. Dat is een flink bedrag. Waarom had het echtpaar Bokkers dat er voor over? "We merken nu al dat we flink besparen op schoonmaakmiddelen en het is heel aannemelijk dat onze apparatuur langer meegaat. Maar het belangrijkste is toch dat je van een grote ergernis af bent. Die kalkranden op de tegels, dat alsmaar schoonmaken. Je koopt comfort."

Alleen een eigen ontharder geeft écht zacht water

Het water in de regio van Oss is inderdaad erg hard: 12,5 tot 17,2 dH. Waterleverancier Brabant Water hoopt op afzienbare termijn de hardheid overal onder de 11,2 te krijgen. Zelfs 7 dH zou mogelijk moeten zijn: zacht water volgens de Nederlandse waterbedrijven. Jan Bokkers denkt daar anders over: "Wij hadden tussen de zes en de zeven in de Achterhoek en evengoed kampten we met kalkproblemen, al was het lang niet zo erg als hier in Oss. Maar met de AquaCell hebben we pas écht zacht water en nergens meer omkijken naar."

Zijn echtgenote Petra onderstreept het enthousiasme van haar man met drie eigen bevindingen. Sinds de AquaCell heeft ze geen last meer van een schilferende huid. Het strijkijzer hoedt niet meer te worden ontkalkt en het is afgelopen met die lelijke witte vlekjes op de bladeren van haar kamerplanten, nadat ze die heeft gesproeid.

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi