1. Home
  2. Ervaringen
  3. Waterontharding, een fraai staaltje besparing

“Waterontharding, een fraai staaltje besparing”

“Familie, vrienden en kennissen weten: als Jan Wander Wierda het heeft, is het goed. Ik heb alleen maar positieve ervaringen met waterontharding”

Wierda

Wierda Oudemirdum (Friesland)

Jan Wander Wierda (44) uit Oudemirdum is een harde werker. Maar de eigenaar van een eigen kraanbedrijf – waarmee hij actief is in de infra- en groensector – weet ook wat ontspannen is.

Achter zijn huis heeft hij dan ook een zwemspa aangelegd. “Als ik daarin lig, dan voel ik het water niet. Het is heerlijk zacht, het lijkt wel of je in puur mineraalwater ligt. Het water 'pinkelt', het glinstert echt. Een heerlijke ervaring”.

Waterontharding

Hoe dat komt? Jan Wander weet het zeker: “Waterontharding met de AquaCell! Die hebben we in 2009 laten installeren en sindsdien zien we de voordelen ervan.” De vader van 5 kinderen (een tweeling van 22 en verder drie kinderen in de leeftijden van 19, 17 en 11) kwam tijdens zijn werk in aanraking met de AquaCell. “Ik had een klus in Joure voor de gemeente, tegenover de dealer van AquaCell. Ik raakte aan de praat met de dealer en zij maakten mij enthousiast voor waterontharding.”

“Nooit meer kwijt”

De Fries-in-hart-en-nieren is niet vies van een nieuwigheidje. “Het leek mij mooi spul.” Na een test was zijn vrouw Durkje (44) ook overtuigd. En nu is hij maar wat blij dat ze destijds het besluit namen om daadwerkelijk een AquaCell aan te schaffen voor waterontharding. “We willen de waterontharder nooit meer kwijt! Man, als ik onder de douche sta, dan voelt het heerlijk. Zacht water geeft een heel ander gevoel. En na het douchen sproei je alles even af en kraan, douchekop en het tegelwerk ogen weer als nieuw. Nergens op de kranen en in de douche vind je kalk. Wat een genot.”

Fraai staaltje besparing

Sinds de familie Wierda waterontharding omarmde en een AquaCell in huis haalde, zijn er nog meer voordelen ontdekt. Een fraai staaltje besparing constateert Jan Wander bijvoorbeeld als het om het huishoudgeld gaat: “We gebruiken maar de helft van de hoeveelheid wasmiddel dan voorheen. En ook de vaatwasser verbruikt veel minder en er hoeft nooit meer zout in. En bij het douchen: we hoeven veel minder douchegel en shampoo te kopen.”

Mooier resultaat bij autowassen

Wierda is op stoom. Hij gaat verder met het opsommen van voordelen: “In de waterkoker en op de verwarmingselementen van de wasmachine en de vaatwasser zit geen kalkaanslag meer; dat bespaart energie. Ook het autowassen geeft meer resultaat door het mooiere opdrogen.” Dat, gekoppeld aan het feit dat de AquaCell geen extra energiekosten vraagt (want de techniek van deze waterontharder werkt zonder elektriciteit), zorgt voor een positief gevoel in de portemonnee. “We hoeven alleen van tijd tot tijd de zoutblokken te vervangen.”

“Als het goed is, is het goed”

“Kwaliteit voor een nette prijs; daar ga ik voor. Kwaliteit geeft toekomst.” De Oudemirdumer lacht en zegt enigszins gekscherend, maar wel met een serieuze ondertoon: “Mijn familie en vrienden zeggen: 'Als Jan Wander het heeft, dan is het goed'. Verschillende familieleden en kennissen kwamen de afgelopen tijd kijken naar de AquaCell. Stuk voor stuk waren ze enthousiast over waterontharding, zeker met dit apparaat.”

De Fries treedt graag op als promotor voor AquaCell. “Heel simpel: als iets goed is, dan is het goed. En daar vertel ik anderen dan graag over. Als waterontharding in huis noodzakelijk is, zou ik altijd voor dit merk kiezen”.

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi