1. Home
  2. Ervaringen
  3. We hebben nu “Spaans” water in Nederland. En dat voelt heerlijk

“We hebben nu “Spaans” water in Nederland. En dat voelt heerlijk”

Zestien jaar woont hij inmiddels samen met de Spaanse Begona Navarro (52). Martin Piersma (46) uit Sneek gaat dan ook geregeld samen met zijn vriendin en hun drie kinderen naar het Iberische schiereiland. Op familiebezoek en met vakantie. Wat hem tijdens die reizen onder meer opviel: het water in Spanje is zo anders. “Het voelde veel lekkerder aan en onze huid was niet zo droog.” Dat moest in Nederland ook kunnen. En het kon: sinds een paar maanden. Dankzij hun AquaCell-waterontharder.

Martin Piersma

Martin Piersma Sneek (Friesland)

Martin Piersma reist niet alleen privé regelmatig naar Zuid-Europa, ook voor zijn werk als productmanager bij het internationaal opererende Lankhorst Yarns (producent van synthetische garens) komt hij regelmatig in landen rond de Middellandse Zee. “Wij produceren onder andere in Portugal”, legt de joviale Piersma uit.

Piersma verwonderde zich tijdens de vele trips over veel dingen. Eén daarvan was het leidingwater in Zuid-Europa. “Dat verschilt nogal met het water in Nederland.”

Veel landgenoten zullen dat verschil herkennen aan het feit dat ze tijdens vakanties in bijvoorbeeld Spanje, Italië, Portugal of Griekenland niet 'uit de kraan' mogen drinken. “Ze voegen daar veel chloor toe aan het kraanwater, maar juist veel minder kalk. Gevolg is dat het water dat je er drinkt, uit flessen komt. Maar bij het douchen, bijvoorbeeld, voel je ook een verschil. Je huid trekt veel minder en is minder droog. Terwijl ik in Nederland met name in de winter na het douchen een trekkende en droge huid ervaarde. Smeren met lotion was dan het devies. Aangezien ik nogal regelmatig sport, sta ik ook geregeld onder de douche.”

Ons leidingwater was te hard

“Hoe krijgen we het Spaanse water in Nederland uit onze kraan?, vroegen we ons af.” Piersma kroop achter de computer voor een rondje zoekmachine-surfen. “We kwamen erachter dat het kalkgehalte de oplossing moest zijn: ons leidingwater was te hard.” Er moest dus een waterontharder aan te pas komen, zo leerde Google hem. En het mooie was: de leverancier met het beste product bleek vrijwel letterlijk om de hoek te zitten. In Joure zetelt namelijk het familiebedrijf Aquacombi, dat in Nederland de AquaCell-waterontharder op de markt brengt.” Piersma vroeg informatie aan en kreeg aan huis een uitgebreide demonstratie van het apparaat.

In oktober 2014 werd de AquaCell in huize Piersma geïnstalleerd en Martin kan niet anders zeggen dan het de investering waard was. “We zijn er zeer tevreden over! Ik hoef me na het douchen niet meer in te smeren; mijn huid voelt na een douchebeurt lekker soepel aan. Heerlijk, net alsof we in Spanje zijn!”

Het leidingwater bevat nu geen kalk meer

En Piersma ervaart meer voordelen. “Net als de mensen rondom de Middellandse Zee, dronken wij voorheen veel water uit flessen. Simpelweg omdat we dat lekkerder vonden. We hadden het idee dat het water een soort loodsmaak had. Maar nu het leidingwater geen kalk meer bevat, smaakt het veel lekkerder. We drinken het met plezier.” Ook op het gebied van schoonmaak is er vooruitgang te bespeuren. “Voordat we de AquaCell hadden, moesten we na de zomervakantie – we gaan meestal een paar weken naar het Zuiden – de douchekop met azijn ontkalken. Dat hoeft nu niet meer: hij blijft blinkend schoon. Ook hoeven we de douche niet meer uit te nemen, afspoelen is genoeg. En in de vaatwasser doen we geen glansspoelmiddel meer: gewoon poeder is genoeg. Net als dat we in de wasmachine met een fles wasmiddel minder in de week toe kunnen. De dosering is een flink stuk lager!”

En nog een klein voordeel dat Martin Piersma te binnen schiet: “Mijn scheermesjes gaan 2 tot 3 keer langer mee!”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi