1. Home
  2. Ervaringen
  3. Welke waterontharder is het meest elegant, simpel en effectief?

“Welke waterontharder is het meest elegant, simpel en effectief?”

Hij werkt bij TNO, dus in een technische omgeving en hij is verkoper. Roeland Brugman weet wel hoe hij een technisch goed product moet vergelijken en selecteren. Toen hij voor zichzelf een waterontharder aanschafte, viel zijn keus daarom op de AquaCell. Want kalkaanslag in zijn gloednieuwe badkamer; hij moet er niet aan denken!

Roeland Brugman

Roeland Brugman Sint Hubert (Noord-Brabant)

Bij buitenlandse klanten maakt hij er wel eens een grapje over: ‘I talk like Bridgeman’. Ofwel: ‘Ik praat als Brugman’.  Voor een verkoper is dat geen slechte eigenschap. En Roeland Brugman is een verkoper. Van technische systemen. Daarom kreeg hij een dubbel goed gevoel bij AquaCell toen hij zich medio 2010 een waterontharder wilde aanschaffen. “Ze hebben hun website op orde, hun informatie is duidelijk, ik ben zeer te spreken over hun telemarketing en ze komen hun afspraken na. Dat laatste is tegenwoordig bijna uniek. Ik houd van kwaliteit en van sales professionals.” Kortom: Roeland Brugman voelde zich op zijn eigen vakgebied aangesproken.

Vergelijk alle waterontharders en
je komt vanzelf bij AquaCell uit

De kwaliteit selecteerde hij zelf uit met een zoektocht op internet. “Technisch beschouwd is het aantal systemen beperkt. Je hebt die magnetische ringen voor rond de waterleiding; nou die stonden voor mij al snel buitenspel. De rest van de apparaten werkt in wezen hetzelfde. cellen die de kalk uit het water wegvangen en die eens in de zoveel tijd schoongemaakt worden met een zoutoplossing. Dan gaat het dus om de vraag: welk apparaat is het meest elegant, simpel en effectief? Het antwoord is niet moeilijk: dat blijkt de AquaCell te zijn. Niet goedkoop, maar wel met een langlopende garantie.”

Géén agressief schoonmaakmiddel in de dure badkamer

Brugman en zijn partner hebben een oude boerderij in Noord-Brabant betrokken. Er is flink aan verbouwd. Onder meer een luxe badkamer met een natuurstenen vloer en ingebouwde thermostaatkranen. “Ik wist meteen dat ik een waterontkalker wilde, want kalk is funest voor natuursteen en volgens mij ook voor het keramische binnenwerk van thermostaatkranen. Natuursteen mag je bovendien niet schoonmaken met zuren, maar al die kalk oplossende schoonmaakmiddelen zíjn nu juist zuur.”

Hij wist ook dat in zijn gemeente, Mill en St. Hubert, het water behoorlijk hard* is; veel kalk bevat dus. “Dat was op het vorige sanitair goed te zien, met al die aanslag; en de thermostatische kraan ging almaar stroever. Die ellende wilde ik nu voorkomen.” De speurtocht op internet bracht Roeland Brugman als vanzelf bij de AquaCell. “Het is een mooi formaat, er is goed materiaal gebruikt en het is een slim concept. Omdat er twee cellen in zitten, wordt de werking nooit onderbroken. Eens in de zoveel tijd spoelt één cel zichzelf schoon met een zoutoplossing. Intussen werkt de ander gewoon door. Het apparaat vraagt geen stroom; het werkt gewoon op de waterdruk. En af en toe die zoutblokken vervangen, da’s een fluitje van een cent.”

Het is zelfs mogelijk om de AquaCell zelf aan te sluiten. “Ik was daar met mijn technische achtergrond niet bang voor. Maar ik moet bekennen dat ik tóch nog een foutje heb gemaakt. Ik heb het er nog met mijn installateur over gehad en we waren het roerend eens: techneuten laten zich vaak op het verkeerde been zetten met een handleiding voor leken. Maar het euvel was snel hersteld, zonder dat er schade is opgetreden. Ik moet trouwens zeggen: die meerjarige service en lange garantie vind ik wel een geruststellend en heel sterk punt.”

En is hij tevreden? “Absoluut. Ik heb zelfs het bijgeleverde testje niet eens uitgevoerd. Ik proefde het gelijk aan de andere smaak van het water. En de impact is duidelijk. We zijn bijna een jaar verder en geen spoor van kalk in de badkamer.”


*) De waterhardheid in ons land verschilt van regio tot regio. In Almere bijvoorbeeld is het water redelijk zacht met ongeveer 4,8 dH. In de Brabantse gemeente Mill en St.Hubert heeft het water een hardheid van 13,4 dH en in de Achterhoek komen waarden van boven de 20 dH voor. Al vanaf 2 dH begint zich aanslag te vormen. Boven de 10 dH heeft men echt een probleem.

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi