1. Home
  2. Ervaringen
  3. Zacht water smaak beter, AquaCell doet meer dan verwacht

“Zacht water smaak beter, AquaCell doet meer dan verwacht”

Waterontharder AquaCell doet meer dan verwacht: Zacht water smaakt beter...

Sander van Kooperen

Sander van Kooperen Zierikzee (Zeeland)

Sander van Kooperen uit Zierikzee zocht een oplossing voor het harde kraanwater dat witte aanslag in zijn badkamer veroorzaakte. Hij vond die oplossing in de waterontharders van AquaCell. Maar tot zijn verrassing was er méér. Het drinkwater dat altijd een metalige nasmaak had, was ‘veranderd in Spa Blauw’. En de huidirritatie die hij vaak aan het douchen overhield, daar is hij nu van af.

Witte aanslag in de doucheruimte, op de douchekop en op de kranen. Wie wil er niet van af? Sander van Kooperen had een simpele redenering: “Je kunt het dagelijks zorgvuldig schoonmaken. Maar het moet ook anders kunnen. Hooguit één keer per week bijvoorbeeld. Daar móet iets voor zijn.” Die overtuiging was hem ingegeven door een artikel dat hij in een vakblad voor het bedrijfsleven had gelezen. “Als het voor bedrijven bestaat, waarom dan niet voor particulieren?”

Veel ongeloofwaardige ‘oplossingen’

Meneer van Kooperen ging dus op zoek in kranten en bladen en op internet. Hij vond nogal wat ‘oplossingen’ waar hij met zijn technische achtergrond ‘weinig geloof aan hechtte’, zoals hij het netjes uitdrukt. “Zo’n magneet rond de waterleiding bijvoorbeeld; dat kan hooguit heel plaatselijk werken.”

Maar toen stuitte hij toch op een systeem dat hem technisch zeer aansprak. Een harscel die ionen uitwisselt met kalk- en magnesiumdeeltjes in het leidingwater. De deeltjes kunnen daarna niet meer neerslaan op tegels en kranen en in apparatuur. “Ik was al vrij snel behoorlijk overtuigd van de betrouwbaarheid, maar er waren toch nog verschillende uitvoeringen. Zoals een apparaat waar je dagelijks zouttabletten in moet doen. Of een systeem met maar één cel. Zo’n cel moet op gezette tijden gespoeld worden met zout water om de opgenomen ionen kwijt te raken. Tijdens dat spoelen kun je dus geen zacht water tappen. En allemaal hebben ze elektriciteit nodig. Maar ééntje kent al die bezwaren niet en dat is de AquaCell.”

De AquaCell heeft geen stopcontact nodig; hij werkt op de energie van de waterdruk. Bovendien heeft het systeem twee cellen. Terwijl één cel gespoeld wordt, gaat de andere gewoon door met zacht water maken. Het zout dat voor zulke spoelbeurten nodig is bestaat uit handzame blokken van niet meer dan vier kilo. Eens in de zoveel weken plaats je er twee. Andere apparaten moet je vullen met zakken van 25 kilo.

Vaatwassen op één theelepel poeder

Meneer Van Kooperen nam de uitnodiging aan voor een demonstratie aan huis. “Dat was heel verhelderend en ging heel prettig. Er werd helemaal geen druk uitgeoefend en ik hoefde nog niks te besluiten, nergens te tekenen. Maar ik was wel gelijk overtuigd. Toen ze een week later belden heb ik zonder aarzelen ‘ja’ gezegd.

Water smaakt anders met een waterontharder

Het apparaat, niet groter dan een bescheiden koffer, staat in de meterkast. Het eerste effect dat Sander van Kooperen merkte was de veranderde smaak van het water. “Tot dan bleef er altijd een metalige smaak na als je kraanwater dronk. De smaak van onthard water is echt als Spa Blauw. Maar ook aan de keukenapparatuur merk je het. De stoomoven moet je eigenlijk elke dag schoonmaken; dat is net een waterkoker, zo snel als daar aanslag in komt. Dat hoeft dus niet meer. En in de vaatwasser doen we geen dure combiblokjes, maar gewoon één theelepel van dat simpele waspoeder uit de eerste tijd van de vaatwassers. En wat glansmiddel voor het drogen natuurlijk. De vaat is altijd perfect schoon.”
Waar het allemaal om was begonnen – die witte aanslag op kranen en tegels – dat is inderdaad afgelopen. Een onverwachte meevaller was het effect van douchen. “Ik moest altijd oppassen dat ik niet te warm douchte, want dan had ik daarna een rode jeukende huid. Maar met het zachte water heb ik daar helemaal geen last meer van. Het is een genot voor de huid. Ik heb later ook gelezen dat sommige mensen zo van hun eczeem afkomen.”

Demonstraties voor de buren

Het gezin Van Kooperen – vader, moeder en zeer binnenkort het eerste kindje – woont nu ruim twee jaar in een nieuwbouwwijk van Zierikzee. Het kraanwater is er erg hard*. De ervaring van de Van Kooperens is daarom niet onopgemerkt gebleven. Drie buren, een overbuur en iemand van buiten de wijk zijn al komen kijken wat de oplossing is. Zij zullen de laatsten niet zijn. Sander van Kooperen: “We vinden dat niet erg hoor. De AquaCell is een heel goed product en wij zijn erg tevreden, dus dat hebben we er best voor over.”

* Zierikzee in Zeeland heeft een zeer hoge waterhardheid van 14,5 dH. Bij zulk hard water krijgt men last van hinderlijk veel strepen en vlekken op kranen en ramen. Door een slechtere warmtewisseling in de cv-installatie loopt de energierekening onnodig hoog op. Dit water vergt ook tot 50% meer reinigingsproducten en waspoeder. Bovendien droogt de huid snel uit, waardoor die eerder geïrriteerd raakt.

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi