1. Home
  2. Ervaringen
  3. Zoveel kalkaanslag in de douche; we bleven maar boenen en schrobben

“Zoveel kalkaanslag in de douche; we bleven maar boenen en schrobben”

Hij is wel van de technische snufjes, helemaal als ze geld opleveren. Bob van Brunschot uit Loon op Zand: “Zo’n AquaCell kost even een paar centen, maar dat geld ga je gewoon terugverdienen door alles wat je ermee bespaart. En dan heb ik het nog niet eens over alle tijd en moeite die het je scheelt. Plus: het is goed voor het milieu.”

Bob van Brunschot

Bob van Brunschot Loon op Zand (Noord-Brabant)

“Als je bewust leeft dan vind ik dat je alles wat je gebruikt en doet af en toe eens onder de loep moet nemen. Is het niet voor je eigen portemonnee, dan wel voor het milieu. Dat is bijvoorbeeld de reden dat er bij ons zonnepanelen op het dak liggen. Eerst is het een investering (De AquaCell kost ruim 2000 euro, red), daarna komt het geld weer jouw kant op. Ook hebben we een homewizard waarop vrijwel alle elektrische apparaten en schakelingen zijn aangesloten. Ik kan zo programmeren wanneer bijvoorbeeld de box van de tv, of de schemerlamp aan- en uitgaan. Scheelt je veel geld per jaar. Bij mij is m’n portemonnee wel belangrijker dan het milieu,” lacht Bob, “maar ook zo’n AquaCell is net als die andere dingen weer win-win. Goed voor mij en goed voor m’n omgeving.”

Dubbel zo hard water

Ze wonen in een duingebied, het gezin Van Brunschot. Bob -“net 50”- vertelt: “Het water dat hier uit de grond komt is heel zacht: 5,5 dH. Dat kon die man van AquaCell meten omdat ik een waterput in de tuin heb. Ik gebruik dat water om m’n moestuin mee te besproeien. Maar het water uit de kraan is jammer genoeg dubbel zo hard: 11 dH! Het wordt ergens gemengd in Oudenbosch ofzo.” Bob zegt ietwat wanhopig: “Er zat altijd zoveel kalkaanslag in de douche; we bleven maar boenen en schrobben.”

“Waar voor m’n geld”

“Dit moet anders kunnen, dacht ik. Ik ben gaan googelen en vond toen van alles. Van het omkeren van ionenstromen, tot inderdaad waterontharders. Ik heb het goed onderzocht en heb twee bedrijven laten komen.” Hij vervolgt: “Ik ben een technicus, dus ik weet wel wat er in zo’n apparaat gebeurt. Een elektronische wilde ik sowieso niet. En die van AquaCell zag er qua techniek gewoon goed uit. Bovendien is ‘ie echt supernetjes geïnstalleerd. Ik ben zelf vrij precies, maar ik had het niet beter kunnen doen. Da’s pas afwerken, zo hoor je het te doen. Ja, ik heb echt waar voor m’n geld,” knikt hij tevreden.

Minder schrobben en langer goed

“Als je het kan betalen en je ziet het nut ervan in, dan moet je het gewoon doen. Wij hebben een hele grote glazen douchewand en dat was echt niet meer bij te houden. Nu hoeven we minder te schrobben en is ‘ie kraakhelder. En de kraan blínkt.” Hij praat enthousiast: “Een druppel; als die nu opdroogt, is ie gewoon wég. En als je ramen zeemt laat dat ook geen strepen na.” Bob noemt nog meer voordelen: “Het koffieautomaat hoef ik niet meer te ontharden, in de vaatwasser hoeft geen zout meer, de wasmachine gaat langer mee. Het blijft allemaal langer goed.”

Minder zeep gebruiken

“Ik heb drie meiden, van twintig, zeventien en dertien, en die douchen graag. Ze gebruiken ontzettend veel shampoo en douchegel. Dan is het glad op de vloer,” lacht Bob. “ ‘Jongens doe nou wat minder,’ zegt ik regelmatig. Want je hebt gewoon veel en veel minder zeep nodig. Gelukkig doen ze dat wel.” Tot slot zegt hij nog: “Het voelt alsof het water anders van structuur is. En het smaakt ook lekkerder. Bezoek zegt weleens: ’Nu drinken we eens een keer lekker water.’ Het is inderdaad net als van dat plat water uit een fles.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi