Effect op de huid

Wat is het effect van hard water op je huid?

Het effect van hard water op je huid is niet mals. Letterlijk. Bij sommige mensen heeft het zelfs zeer nadelige gevolgen. Doordat de zouten uit het water de huid uitdrogen en u bij hard water meer zeep, shampoo en schoonmaakmiddelen nodig heeft, wordt de huid meer belast dan nodig is. Huidproblemen zoals eczeem en psoriasis verergeren dus door hard water. Op het moment van schrijven zijn er wetenschappelijk gezien nog geen sluitende bewijzen gevonden, maar de aanwijzingen voor het negatieve effect van hard water op de (gevoelige) huid zijn inmiddels vrij concreet en ook logisch te beredeneren.

Harde deeltjes (calcium en magnesium) in water zorgen voor uitdroging van de huid. Voor (gezonde) jonge mensen zal dit een minder groot probleem vormen dan voor wat oudere mensen (want: de rijpere huid is van zichzelf al droger) en/of mensen met een gevoelige huid of eczeem.

Zepen lossen niet goed op in hard water, waardoor een mengsel van calcium, magnesium en zeepresten neerslaan op de huid (bij warm douchen/baden ook ‘in’ de huid, omdat de poriën dan nog verder open staan). Juist die zeepresten tasten de bovenste laag van de huid aan, waardoor de huid vocht verliest en uitdroogt.

Zepen, waspoeder en shampoo lossen optimaal op in volledig onthard water, waardoor er geen “neerslag” van harde mineralen en zeep op de huid plaats zal vinden.

Lees hier een artikel van dermatoloog Dr. Jetske Ultee over hard water in relatie tot een droge huid.

Ook de ervaringen van mensen die een AquaCell lieten plaatsen juist vanwege het effect op hun huid zijn veelzeggend. De huidproblemen als dusdanig verdwijnen niet maar zijn vaak onder controle of zijn tot een dusdanig niveau gereduceerd dat er mee te leven valt.

Wij scoren een 4.9 uit 5 op een
totaal van 883 reviews.
En daar zijn we trots op! Via Google Reviews