1. Home
  2. Gevolgen hard water
  3. Wat is het effect van hard water op je huid?

Wat is het effect van hard water op je huid?

Effect op de huid

Het effect van hard water op je huid is niet mals. Letterlijk. Bij sommige mensen heeft het zelfs zeer nadelige gevolgen. Doordat de mineralen uit het water de huid uitdrogen en u bij hard water meer zeep, shampoo en schoonmaakmiddelen nodig heeft, wordt de huid meer belast dan nodig is. Huidproblemen zoals eczeem en psoriasis verergeren dus door hard water. Wij namen dit al aan uit ervaring (van onze klanten), maar de laatste jaren worden deze aannames ook wetenschappelijk steeds meer bevestigd. In dit artikel gaan we daar uitgebreider op in. 

Harde deeltjes (calcium en magnesium) in water zorgen op zich al voor uitdroging van de huid. Daar komt nog bij dat zepen niet goed oplossen in hard water, waardoor een mengsel van calcium, magnesium en zeepresten neerslaan op de huid (bij warm douchen/baden ook ‘in’ de huid, omdat de poriën dan nog verder open staan). Juist die zeepresten tasten de bovenste laag van de huid aan, waardoor de huid vocht verliest en uitdroogt.

Zepen, waspoeder en shampoo lossen optimaal op in volledig onthard water, waardoor er geen “neerslag” van harde mineralen en zeep op de huid plaats zal vinden.

Lees hier een artikel van dermatoloog Dr. Jetske Ultee over hard water in relatie tot een droge huid.

Ook de ervaringen van mensen die een AquaCell lieten plaatsen juist vanwege het effect op hun huid zijn veelzeggend. De huidproblemen als dusdanig verdwijnen niet maar zijn vaak onder controle of zijn tot een dusdanig niveau gereduceerd dat er mee te leven valt.

AquaCell is een product van Aquacombi