i

Waterontharders merken en soorten, welke zijn er te koop?

Soorten en merken

Welke soorten en merken waterontharders zijn er nou eigenlijk te koop en wat zijn de echte verschillen om een goede prijsvergelijking te maken, waarbij alle functionaliteiten op de juiste manier tegen elkaar afgewogen kunnen worden? En wat is het beste merk waterontharders? Om meteen met die laatste vraag te beginnen: de merken vinden we voor nu even minder van belang. In uw vergelijking zult u zien dat veel waterontharders ofwel waterontkalkers onder andere labels (dus als een ander merk) verkocht worden. Om op een goede manier tot een keus te komen kunt u wellicht beter eerst inzoomen op de functionaliteit in algemene zin door te kijken naar de soorten waterontharders die verkocht worden in Nederland.

Ionenwisselaar en de rest

Wanneer u al het nodig aan onderzoek heeft gedaan dan weet u inmiddels dat de enige manier om water voor particuliere toepassingen betrouwbaar te ontharden werkt volgens het principe van ionenwisseling. Kijk hier anders nog eens hoe een ionenwisselaar werkt.

Tijdsgestuurd en volumegestuurd

Er zijn nog merken waterontharders die werken met een tijdklok. Deze tijdklok bepaalt de momenten waarop een regeneratie wordt gestart. De rest telt het verbruikte volume aan water en past de spoelmomenten van de cilinders daar op aan.

Elektrisch of stroomloos

Dan is er vervolgens een verschil tussen de aansturing van de waterontharder. De meeste soorten en merken werken op elektriciteit. Er zijn slechts enkele waterontharders die verder ontwikkelt zijn en zonder een stopcontact kunnen. Deze werken op de waterdruk van uw leidingnetwerk in huis.

Enkel of dubbel

De meeste waterontharders hebben een enkele cilinder. Alleen de waterontharders met een extra cilinder kunnen zacht water leveren zelfs wanneer de andere cilinder wordt schoongespoeld. AquaCell is zelfs dubbel en parallel. Dat betekent dat de cilinders iets na elkaar verzadigen maar wel tegelijkertijd werken, buiten de regeneraties om. Zo zijn er altijd twee cilinders in functie voor een dubbele doorstroom en tijdens de spoelmomenten blijft er altijd eentje doorgaan met de levering van zacht water.

Klik hier voor een uitvoerigere vergelijking van waterontharders

De combinatie postcode / huisnummer is niet gevonden.

{{{ testimonial.title | limit 60 }}}

{{{ testimonial.name }}}
{{{ testimonial.region_text }}}

LEES MEER
De combinatie postcode / huisnummer is niet gevonden.

{{{ video.title | limit 60 }}}

{{{ video.name }}}
{{{ video.region_text }}}

LEES MEER
De combinatie postcode / huisnummer is niet gevonden.

{{{ review.name }}}

{{{ review.content.place }}}

{{{ review.content.score }}}

{{{ review.content.positive }}}

{{{ review.content.negative }}}

Aanbeveling: {{ review.content.recommend }}

{{{ installation.title }}}

{{{ installation.zipcode ? installation.zipcode.zipcode : installation.name }}}

De combinatie postcode / huisnummer is niet gevonden.

De minimale waterhardheid van het kraanwater in {{ testimonials.region.name }} ({{ testimonials.region.name_alt }}) ligt in de buurt van de {{ testimonials.region.hardness }} dH dit geldt als {{ testimonials.region.hardness | hardnessAdjective }} water.

Zoek gericht op uw eigen postcode

Uw locatie: {{ testimonials.region.name }}