1. Home
  2. Ontkalken
  3. Waterleiding ontkalken

Waterleiding ontkalken

AquaCell waterontharder filtert kalk uit water

Is de waterleiding in uw woning verkalkt, met alle nare gevolgen van dien? De waterleiding ontkalken met een AquaCell waterontharder lost alle problemen op.

Met name waterleidingen in oude woningen kunnen door jarenlang gebruik van hard water behoorlijk zijn verkalkt of zelfs bijna zijn dichtgeslibd. Daardoor wordt de doorstroom van het water belemmerd, wat kan leiden tot drukverlies, lekkages en/of corrosie van de leidingen. Hoe zorgt u ervoor dat u deze problemen voorkomt en de kalkafzet in de leidingen verdwijnt?

Zo ontkalkt u uw waterleiding

Het ontkalken van een waterkoker of koffiezetapparaat is relatief eenvoudig. Maar voor het ontkalken van de waterleiding in uw woning geldt dat ook! Met het aansluiten van een AquaCell waterontharder– liefst direct na de watermeter – lost u de aanwezige kalk én de (potentiële) problemen op. 

Het zachte water uit de waterontharder voorkomt namelijk niet alleen nieuwe kalkaanslag, maar lost ook bestaande kalkaanslag langzaam maar zeker op (een proces van enkele maanden). Door de waterleiding te ontkalken met zacht water uit de AquaCell worden de leidingen dus schoongespoeld, voorkomt u dichtslibbing en stroomt het water weer optimaal door.

Tip!
Verwijder na het plaatsen van uw AquaCell van tijd tot tijd de zeefjes van uw kranen en maak ze schoon. Door het ontkalken van de waterleiding kunnen namelijk schilfers of brokjes kalk loskomen, die de doorstroom van het water kunnen belemmeren. Herhaal het schoonmaken een aantal keer, tot de leidingen volledig zijn ontkalkt en de zeefjes geen kalkresten meer laten zien. 

 

AquaCell is een product van Aquacombi