Aquacombi; sinds 1993

Aquacombi sinds 1993

Over ons - In 1993 begonnen Gerrit en Kitty Dijkstra hun bedrijf aan de Pipegaal in Oudehaske. Aquacombi noemden ze het. Gerrit verkocht toentertijd levensgrote stoomovens in de Nederlandse horeca en wist hierdoor als geen ander welke problemen hard water kon veroorzaken. Stoom en kalk gaan nou eenmaal niet zo goed samen.

Gerrit, die altijd op zoek is naar oplossingen voor problemen, kwam in contact met een aanbieder die een oplossing voor hem had: een Amerikaans product dat de kalk uit het water filterde. Weliswaar was er nog wel wat af te dingen omdat deze waterontharder bijvoorbeeld een stopcontact nodig had en ook geen zacht water kon leveren tijdens de spoelmomenten. Maar, het was al een gigantische verbetering voor horeca eigenaren die hiermee afscheid konden nemen van de storingsmonteur.

Gerrit’s werkgever vond het aanvankelijk geen enkel probleem dat hij een extra pet droeg aangezien de stoomovens beter functioneerden en de klanttevredenheid dientengevolge toenam. Totdat de vraag naar die "oplossing voor kalkaanslag" de vraag naar stoomovens ineens begon te overstijgen; toen moest Gerrit toch min of meer gedwongen een keus maken. En omdat ook water schijnbaar kruipt waar het niet gaan kan was Aquacombi geboren. In een garage in een doodnormale woonwijk van het bescheiden Friese Oudehaske.

Gerrit en Kitty merkten vervolgens al snel dat de vraag vanuit de particuliere markt voor kalkvrije badkamers nog veel groter was dan de vraag vanuit de horeca. De waterontharders die ze voor de horeca leverden waren alleen niet ideaal voor dit doel. De afhankelijkheid van een aansluiting op het lichtnet was een achilleshiel gebleken. Was er iets met de elektronica dan lag het hele systeem plat. Daarbij kon hij het niet verkopen dat er tijdens de spoelingen hard water werd doorgegeven.

Terug naar de tekentafel om vervolgens op zoek te gaan naar een systeem dat geen zwakke punten meer had. En dat bleek uitdagender dan hij toen had kunnen vermoeden. Pas in 2007 vonden ze namelijk de de ultieme oplossing voor particuliere ontharding: de AquaCell. Deze waterontharder werd gemaakt in Engeland door een ondernemer die net als Gerrit al jaren bezig was met een zoektocht naar een specifiek en ultiem systeem voor particulieren. Een systeem zonder zwakke punten.

Harvey Bowden was zijn naam. Een Engelse self-made ondernemer die in 1977 was begonnen begonnen met de ontwikkeling van de AquaCell. Dit apparaat slokte kalkdeeltjes uit het water op in twee cilinders, om zichzelf dan automatisch schoon te spoelen met de energie die gewoon voorhanden is in je leidingnetwerk: waterdruk. Stroomloos dus, dubbel uitgevoerd en zo compact dat het in je meterkast past. Ideaal voor de Engelse maar dus ook voor Nederlandse huishoudens. Dat Harvey en Gerrit het erg goed konden vinden mag dan ook geen verrassing heten. De heren schudden elkaar de hand en hun samenwerking was daar.

Net als Gerrit hechtte ook Harvey sterk aan de ontwikkeling van een service en garantiesysteem dat minimaal zo goed was als de AquaCell zelf. Pas dan konden beide familiebedrijven zich op een duurzame manier ontwikkelen vonden ze. In de praktijk betaalt die strategie zich ook dubbel en dwars uit omdat AquaCell eigenaren zich spontaan lijken te ontpoppen als ambassadeurs van hun aankoop doordat ze meer krijgen dan ze verwachten.

Vanaf het moment dat deze beide heren gingen samenwerken ging het ineens erg snel maar nog sneller ging het toen zijn kinderen - Simon en Esther - zich ermee gingen bemoeien. Inmiddels geven die leiding aan een team van bijna veertig zeer enthousiaste werknemers. Nou ja, werknemers is niet helemaal het juiste woord.

Allemaal hebben ze een groot hart voor wat ze doen: Echte toegevoegde waarde creëren door ouderwetse service te verlenen, hard werken, nog harder lachen om ondertussen met zijn allen te constateren dat er iets moois begint te ontstaan. AquaCell is een van de snelst groeiende familiebedrijven van Nederland en we zijn nog lang niet klaar.

We zijn blij met het succes maar we zullen nooit vergeten hoe het allemaal is begonnen en hoe we tot hier zijn gekomen.

Wat er ook gebeurt; u kunt altijd op ons rekenen...

De combinatie postcode / huisnummer is niet gevonden.

{{{ testimonial.title | limit 60 }}}

{{{ testimonial.name }}}
{{{ testimonial.region_text }}}

LEES MEER
De combinatie postcode / huisnummer is niet gevonden.

{{{ video.title | limit 60 }}}

{{{ video.name }}}
{{{ video.region_text }}}

De combinatie postcode / huisnummer is niet gevonden.

{{{ review.name }}}

{{{ review.content.place }}}

{{{ review.content.score }}}

{{{ review.content.positive }}}

{{{ review.content.negative }}}

Aanbeveling: {{ review.content.recommend }}

{{{ installation.title }}}

{{{ installation.zipcode ? installation.zipcode.zipcode : installation.name }}}

De combinatie postcode / huisnummer is niet gevonden.

De minimale waterhardheid van het kraanwater in {{ testimonials.region.name }} ({{ testimonials.region.name_alt }}) ligt in de buurt van de {{ testimonials.region.hardness }} dH dit geldt als {{ testimonials.region.hardness | hardnessAdjective }} water.

Zoek gericht op uw eigen postcode

Uw locatie: {{ testimonials.region.name }}