i

Ontkalken van leidingen zorgt voor een betere doorstroom

Ontkalken van leidingen zorgen voor doorstroom

Ja, ontkalken van leidingen zorgt voor een betere doorstroom. Vroeg of laat slibben leidingen dicht wanneer er continu hard water doorheen stroomt. Net als in een rivier wordt het sediment afgezet en op dit afgezette materiaal zet zich vervolgens weer makkelijk(er) nieuw sediment af. En, net als bij die rivieren gebeurt dit ook bij leidingen sneller in bochten of bij koppelingen, waardoor deze uiteindelijk beschadigen en kunnen gaan lekken. Eenzelfde principe omschreven we al eerder in het artikel over de levensduur van uw apparatuur bij zacht water.

Het ontharden van water zorgt er voor dat er geen nieuwe kalk kan worden afgezet, maar zorgt er ook voor dat bestaande afzettingen weer oplossen waardoor uw leidingen worden schoongespoeld. Dit is niet iets dat een aantal dagen gebeurd is maar dit is een proces van enkele maanden.

Het is dus ook verstandig om na plaatsing van uw AquaCell met enige regelmaat even de zeefjes van de kranen te draaien en ze schoon te maken. Herhaal dit proces een tijdje totdat ze schoon blijven.

Conclusie: door de kalkoplossende werking van zacht water voorkomt u dus niet alleen dat leidingen en apparaten gaan verkalken en daarmee dichtslibben op den duur. Nee, u verhelpt ook eventueel al bestaande problemen die misschien nog niet merkbaar en zichtbaar waren.

De combinatie postcode / huisnummer is niet gevonden.

{{{ testimonial.title | limit 60 }}}

{{{ testimonial.name }}}
{{{ testimonial.region_text }}}

LEES MEER
De combinatie postcode / huisnummer is niet gevonden.

{{{ video.title | limit 60 }}}

{{{ video.name }}}
{{{ video.region_text }}}

LEES MEER
De combinatie postcode / huisnummer is niet gevonden.

{{{ review.name }}}

{{{ review.content.place }}}

{{{ review.content.score }}}

{{{ review.content.positive }}}

{{{ review.content.negative }}}

Aanbeveling: {{ review.content.recommend }}

{{{ installation.title }}}

{{{ installation.zipcode ? installation.zipcode.zipcode : installation.name }}}

De combinatie postcode / huisnummer is niet gevonden.

De minimale waterhardheid van het kraanwater in {{ testimonials.region.name }} ({{ testimonials.region.name_alt }}) ligt in de buurt van de {{ testimonials.region.hardness }} dH dit geldt als {{ testimonials.region.hardness | hardnessAdjective }} water.

Zoek gericht op uw eigen postcode

Uw locatie: {{ testimonials.region.name }}