1. Home
  2. Werking
  3. Is de AquaCell een elektrische of een mechanische waterontharder?

Is de AquaCell een elektrische of een mechanische waterontharder?

Elektrisch of mechanisch

AquaCell werkt voor de ontharding volledig mechanisch zoals u kunt lezen in het hoofdstuk over de werking van deze waterontharder. Hij maakt gebruik van de waterdruk (die gewoon gratis en voor niets beschikbaar is in uw leidingen) om alle processen uit te voeren die nodig zijn voor kalkvrij water. Daarvoor is geen enkele elektronische component opgenomen in de AquaCell. Wel bevat de iLid (kap boven het zout) een sensor om het zoutniveau in de gaten te houden en u zonodig een seintje te geven dat het nodig is om het zout bij te vullen (middels lampjes en geluid, of via de AquaCell-app). Deze kap bevat 4 standaard AAA-batterijen. 

Van ontharding tot regeneratie, het schoonspoelen van de cellen en het wegspoelen van de kalkdeeltjes door de afvoer, alles verloopt mechanisch. AquaCell is naast het ontbreken van elektronica immers nog steeds 'gewoon' een ionenwisselaar. Alleen een moderne ionenwisselaar die geen stopcontact meer nodig heeft.

Er wordt op een mechanische manier namelijk zoveel druk opgebouwd dat het afvoerwater zelfs 2 meter hoog en tot wel 5 meter ver weg kan worden gebracht. Daarom zijn plaatsingen in een meterkast, kelder of zelfs in de waterput geen enkel probleem.

Van vochtige omgevingen heeft de AquaCell geen last doordat elektronische componenten zoals printplaten en of voedingen simpelweg ontbreken. Ideaal wanneer de kruipruimte gekozen wordt als plaatsingsruimte.

AquaCell is een product van Aquacombi