Elektrisch of mechanisch

Is de AquaCell een elektrische of een mechanische waterontharder?

AquaCell is volledig mechanisch zoals u kunt lezen in het hoofdstuk over de werking van deze waterontharder. Hij maakt gebruik van de waterdruk (die gewoon gratis en voor niets beschikbaar is in uw leidingen) om alle processen uit te voeren die nodig zijn voor kalkvrij water. Er is geen enkele elektronische component opgenomen in de AquaCell. Niets. 

Van ontharding tot regeneratie, het schoonspoelen van de cellen en het wegspoelen van de kalkdeeltjes door de afvoer, alles verloopt mechanisch. AquaCell is naast het ontbreken van elektronica immers nog steeds 'gewoon' een ionenwisselaar. Alleen een moderne ionenwisselaar die geen stopcontact meer nodig heeft.

Er wordt op een mechanische manier namelijk zoveel druk opgebouwd dat het afvoerwater zelfs 2 meter hoog en tot wel 5 meter ver weg kan worden gebracht. Daarom zijn plaatsingen in een meterkast, kelder of zelfs in de waterput geen enkel probleem.

Van vochtige omgevingen heeft de AquaCell geen last doordat elektronische componenten zoals printplaten en of voedingen simpelweg ontbreken. Ideaal wanneer de kruipruimte gekozen wordt als plaatsingsruimte.

Bekijk deze video over de werking van de AquaCell

Wij scoren een 4.9 uit 5 op een
totaal van 977 reviews.
En daar zijn we trots op! Via Google Reviews