1. Home
  2. Werking
  3. Hoeveel zout verbruikt een waterontharder?

Hoeveel zout verbruikt een waterontharder?

Hoeveel zout verbruikt AquaCell

Op basis van de waterhardheid en uw waterverbruik kunnen we berekenen hoeveel zout uw AquaCell waterontharder verbruikt. 

Met deze gegevens weten we namelijk wanneer de harscellen verzadigd zijn met kalkdeeltjes en deze (met zout) schoongespoeld (geregenereerd) moeten worden. 

Zoutverbruik van een AquaCell waterontharder bij hard en bij zacht water

Hoe harder het water en hoe hoger het waterverbruik, hoe meer zout de waterontharder verbruikt. De cellen zijn dan immers eerder verzadigd, waardoor de AquaCell eerder begint met regenereren en er dus eerder regeneratiezout nodig is. Bij een lagere waterhardheid (zachter water) of volledig zacht water en hetzelfde waterverbruik, verbruikt u dus minder zout en zijn de kosten voor het zoutverbruik lager.

Omdat het schoonspoelen van de cellen niet gebeurt op basis van een vast tijdschema maar volgens een volumegestuurd regeneratieproces, is de AquaCell zo efficiënt en zuinig mogelijk in zoutverbruik (zie ook de pagina over de werking van de AquaCell).

Uitgaande van een vierpersoons huishouden en een gemiddelde waterhardheid kunt u bij gebruik van een AquaCell jaarlijks ruim 500 euro besparen op energie en schoonmaakmiddelen. Trekt u de kosten voor het regeneratiezout hiervan af, dan bespaart u gemiddeld zo'n 400 euro per jaar. 

Zoutverbruik laten berekenen

Als u het zoutverbruik van de waterontharder in uw huishouden nauwkeurig laat berekenen, weet u waar u aan toe bent en komt u niet voor verrassingen te staan. Wilt u weten hoeveel zout de AquaCell waterontharder verbruikt in uw specifieke situatie? Neemt u dan contact met ons op.  

 

AquaCell is een product van Aquacombi