De werking van de waterontharder

100% kalkvrij water, 24 uur per dag. Dat is wat de AquaCell u brengt. Maar hoe zit het nu precies met de werking van de waterontharder?

Zijn de harsbolletjes in een van de twee cilinders van de waterontharder verzadigd met kalk, dan wordt deze cilinder automatisch schoongespoeld met een zoutoplossing, die de kalk van de hars afspoelt. De kalk- en zoutdeeltjes verdwijnen in de afvoer, en als de cilinder – ook weer automatisch -- met schoon water is nagespoeld, is hij weer klaar voor gebruik. Tijdens dit zogenoemde ‘regeneratieproces’ gaat de tweede cilinder gewoon door met het ontharden van het water dat de AquaCell instroomt. Zo bent u zonder onderbreking dag en nacht verzekerd van een optimale werking en dus van 100% zacht water.

Bekijk de werking
AquaCell voorkant

Een kraakheldere uitleg
per onderdeel

1/6 Twee cellen 2/6 Homogene hars 3/6 Slimme doorstroom
4/6 Stroomloos 5/6 Compact formaat 6/6 Zoutblokken

Twee cellen

De twee cellen van de AquaCell zorgen voor een dubbele werking, waarbij altijd minimaal één cel in functie is. Als de capaciteit van één cel is bereikt, wordt deze schoongespoeld, terwijl de andere doorgaat met het ontharden van het water. U bent dus 24/7 gegarandeerd van 100% zacht water.

Homogene hars

Hoe fijner de hars in een waterontharder, hoe beter de werking. AquaCell-hars is slechts 350 micron in doorsnee en heel gelijkmatig van structuur. Daardoor kunnen kalkdeeltjes er niet doorheen stromen en is er voor het schoonspoelen van de AquaCell minder zout nodig dan bij andere waterontharders. Op de hars krijgt u bij ons 30 jaar garantie.

Slimme doorstroom

Het water in de AquaCell stroomt in twee richtingen. De ene richting zorgt voor ontharding en de andere voor regeneratie (het schoonspoelen van de harscellen). De AquaCell past zich aan aan het waterverbruik in het huishouden en gaat daardoor zo zuinig mogelijk om met water: een cel wordt pas gespoeld als de maximale capaciteit is bereikt en spoelen echt nodig is. Bovendien: het water bereikt het interne meetsysteem als het al is onthard, waardoor dit systeem niet verkalkt. En ook dat scheelt, want dat maakt onderhoud overbodig.

Compact formaat

De AquaCell heeft het formaat van een koelbox en is daardoor in vrijwel elke ruimte – zelfs in een meterkast – te plaatsen. De hoogte is 49 cm, de breedte 21 cm en de diepte 44 cm.

Stroomloos

Stroom en water gaan niet samen. De AquaCell is daarom volledig mechanisch en werkt zonder stroom of elektronische onderdelen. Dat maakt ons product veilig, veel minder storingsgevoelig én nagenoeg onderhoudsvrij.

Zoutblokken

Voor het schoonspoelen van de AquaCell leveren we geen zware zakken zout van 25 kilo, maar handzame blokken van slechts 4 kilo, die per twee stuks in handige tasjes zijn verpakt. Wel zo gemakkelijk!

Vragen over de werking van de waterontharder?

Nu u weet hoe een waterontharder werkt, heeft u ongetwijfeld nog vragen. Dat begrijpen we maar al te goed!

Heeft de werking van de waterontharder invloed op de waterdruk in huis? Hoeveel regeneratiezout verbruikt de AquaCell? En is het zout schadelijk voor het milieu? Het antwoord op deze en andere veelgestelde vragen vindt u hieronder. Staat uw vraag er niet bij? Neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Wij scoren een 4.9 uit 5 op een
totaal van 977 reviews.
En daar zijn we trots op! Via Google Reviews