Hoe komt zout in de harscellen

Hoe komt de zoutoplossing uit het zoutkabinet in de harscellen?

In dit artikel hebben we het over de werking van de AquaCell in het algemeen en hier hebben we het over de werking van de ionenwisselaar in het bijzonder. Wanneer de harscel vol zit met kalkdeeltjes dan moet deze worden schoongespoeld met een zoute oplossing. Daar zijn de zoutblokken van de AquaCell voor. Waterontharder zout lost geleidelijk op en zorgt ervoor dat er een zoutoplossing beschikbaar is voor de regeneraties.

 

Deze zoutoplossing wordt uit het zoutkabinet van de AquaCell ontharder gezogen met een injector, een trechtervormige vernauwing. Deze injector maakt slim gebruik van de waterdruk: wanneer het water door de injector stroomt, treedt er een snelheidsverhoging van het water op en ontstaat er een drukverlaging; het 'venturi-effect'. Dit vacuüm zuigt de pekeloplossing naar de harscellen waardoor er een regeneratie plaats kan vinden.

Dus, zonder stroom of überhaupt zonder enige elektronica kan de AquaCell het proces van ontharding regelen maar ook nog eens de spoelmomenten aansturen én als klap op de vuurpijl het spoelwater zelfs opvoeren wanneer er bijvoorbeeld in een kelder geïnstalleerd moet worden.

Wij scoren een 4.9 uit 5 op een
totaal van 991 reviews.
En daar zijn we trots op! Via Google Reviews