1. Home
  2. Werking
  3. Hoe komt de zoutoplossing uit het zoutkabinet in de harscellen?

Hoe komt de zoutoplossing uit het zoutkabinet in de harscellen?

Hoe komt zout in de harscellen

De zoutoplossing is nodig om de harscellen schoon te spoelen, te ontdoen van kalk. Deze zoutoplossing wordt uit het zoutkabinet van de AquaCell ontharder gezogen met een injector, een trechtervormige vernauwing. Deze injector maakt slim gebruik van de waterdruk: wanneer het water door de injector stroomt, treedt er een snelheidsverhoging van het water op en ontstaat er een drukverlaging; het 'venturi-effect'. Dit vacuüm zuigt de pekeloplossing naar de harscellen waardoor er een regeneratie plaats kan vinden.

 

In dit artikel leest u meer over de werking van de ionenwisselaar in het algemeen en hier leest u meer over de werking van de AquaCell in het bijzonder. Wanneer de harscel vol zit met kalkdeeltjes dan moet deze zoals gezegd worden schoongespoeld met een zoute oplossing. Daar zijn de zoutblokken van de AquaCell voor. Waterontharder zout lost geleidelijk op en zorgt ervoor dat er een zoutoplossing beschikbaar is voor de regeneraties.

Door het genoemde venturi-effect kan de Aquacell zonder stroom of überhaupt zonder enige elektronica het proces van ontharding regelen maar ook nog eens de spoelmomenten aansturen én als klap op de vuurpijl het spoelwater zelfs naar boven opvoeren wanneer er bijvoorbeeld in een kelder geïnstalleerd moet worden.

AquaCell is een product van Aquacombi