i

Wat is het spoelwater verbruik van de AquaCell waterontharder?

AquaCell spoelwater verbruik

De werking van de AquaCell waterontharder is zo ingeregeld dat deze zich volledig automatisch instelt op uw waterverbruik en de harscilinders dus alleen spoelt als het strikt noodzakelijk is. Bij dit proces wordt ook rekening gehouden met de waterhardheid op uw adres.

Gemiddeld regenereert elke harscilinder na 700 liter water. De volledige cyclus van beide cilinders samen beslaat dus 1400 liter. Per regeneratie wordt 23 liter spoelwater verbruikt. In een volledige cyclus waarbij beide cilinders dus zijn geregenereerd is dit in totaal dus 46 liter water.

Een gemiddeld gezin van 4 personen heeft een jaarlijks waterverbruik van ongeveer 180 m3. Zoals we konden lezen in het artikel over het zoutverbruik van de AquaCell. Dat waterverbruik resulteert in 257 regeneraties op jaarbasis. Er is dus in totaal slechts 5.6 m3 aan spoelwater nodig voor de regeneraties. Het totale jaarverbruik aan water zal dan (180 + 5.6  =) 185.6 m3 zijn, een stijging van 3%.

Gemiddelde kosten* per m3 water: €1
Kosten: 5,6 * €1 = +/- €5,60

Dit zijn, samen met de kosten voor het bestellen van de zoutblokken, de enige verbruikskosten van de AquaCell. Anders dan de meer ouderwetse systemen gebruikt de AquaCell waterontharder immers geen stroom meer.


*) Exclusief vastrecht. Het tarief inclusief belastingen varieert per waterbedrijf. Informeer bij uw waterbedrijf naar de exacte tarieven. 

De combinatie postcode / huisnummer is niet gevonden.

{{{ testimonial.title | limit 60 }}}

{{{ testimonial.name }}}
{{{ testimonial.region_text }}}

LEES MEER
De combinatie postcode / huisnummer is niet gevonden.

{{{ video.title | limit 60 }}}

{{{ video.name }}}
{{{ video.region_text }}}

LEES MEER
De combinatie postcode / huisnummer is niet gevonden.

{{{ review.name }}}

{{{ review.content.place }}}

{{{ review.content.score }}}

{{{ review.content.positive }}}

{{{ review.content.negative }}}

Aanbeveling: {{ review.content.recommend }}

{{{ installation.title }}}

{{{ installation.zipcode ? installation.zipcode.zipcode : installation.name }}}

De combinatie postcode / huisnummer is niet gevonden.

De minimale waterhardheid van het kraanwater in {{ testimonials.region.name }} ({{ testimonials.region.name_alt }}) ligt in de buurt van de {{ testimonials.region.hardness }} dH dit geldt als {{ testimonials.region.hardness | hardnessAdjective }} water.

Zoek gericht op uw eigen postcode

Uw locatie: {{ testimonials.region.name }}