1. Home
  2. Zacht water
  3. Hoeveel schoonmaakmiddelen kan ik besparen met een waterontharder?

Hoeveel schoonmaakmiddelen kan ik besparen met een waterontharder?

Hoeveel schoonmaakmiddelenkan ik besparen

Het antwoord op de vraag hoeveel schoonmaakmiddelen u kunt besparen met een waterontharder hangt af van de hardheid van het water dat wordt geleverd door uw waterbedrijf, uw initiële gebruik van schoonmaakmiddelen (grotendeels afhankelijk van het aantal personen in het huishouden), merkvoorkeur en uw eigen bereidheid om het gebruik van schoonmaakmiddelen te reduceren.

Gemiddeld genomen kan het gebruik van zeep, (vaat)waspoeder, en shampoo worden gehalveerd na installatie van een AquaCell waterontharder. Dure antikalkmiddelen kunt u in het geheel van uw boodschappenlijstje schrappen.

Schatting besparing op schoonmaakmiddelen

Hieronder vindt u een schatting van de jaarlijkse besparingen op schoonmaakmiddelen die bereikt kunnen worden bij een gemiddeld 4-persoons gezin met een normaal waterverbruik (45 m3 per persoon per jaar, 180 m3 voor het gehele huishouden) en een voor Nederlandse begrippen gemiddelde waterhardheid van 8 dH. Wilt u een persoonlijke berekening van de besparingen die u kunt bereiken met zacht water, vraag dan een persoonlijke offerte bij ons aan.

4 persoons huishouden en waterverbruik

Voorbeeldberekening besparingen op schoonmaakmiddelen door waterontharder bekijkt u hier.

Noot: geen huishouden is hetzelfde. Bij dit boodschappenlijstje gaan we uit van een gemiddeld huishouden. Elk huishouden heeft echter zijn eigen gebruiken, dus kijkt u vooral eens in uw eigen badkamer- en keukenkastje en maak uw eigen berekening.

De besparing van 50% is overigens niet uit de lucht gegrepen, maar volledig wetenschappelijk onderbouwd. Lees dit artikel voor meer informatie. We horen vaak van klanten dat ze zelfs 75% besparen op hun schoonmaakmiddelen. 

Samenvattend: Hoeveel schoonmaakmiddelen u kunt besparen is vooral afhankelijk van uw ‘inkomende’ waterhardheid, uw aanvankelijke gebruik van schoonmaakmiddelen en merkvoorkeur en - last but not least - uw eigen bereidheid om het gebruik van deze middelen tot het minimum te beperken.

AquaCell is een product van Aquacombi