Welke soorten en merken waterontharders zijn er nou eigenlijk te koop en wat zijn de echte verschillen om een goede prijsvergelijking te maken, waarbij alle functionaliteiten op de juiste manier tegen elkaar afgewogen kunnen worden? Laten we eerst een onderscheid maken tussen de verschillende technieken om te ontharden. Voor particulieren zijn er ionenwisselaars, magneten en systemen die fosfaat doseren (zogenaamde TAC-systemen) beschikbaar op de markt. Over magneten kunnen we kort zijn: er is geen enkel bewijs dat die helpen tegen kalkaanslag. TAC-systemen zijn relatief nieuw en de ervaringen zijn nogal gemengd. De enige techniek die tot op heden zowel wetenschppelijk onomstreden is, maar ook louter positieve ervaringen bij gebruikers geeft, zijn ionenwisselaars zoals de AquaCell.
Kijk hier anders nog eens hoe een ionenwisselaar werkt.
Er zijn nog merken waterontharders die werken met een tijdklok. Deze tijdklok bepaalt de momenten waarop een regeneratie wordt gestart. De rest telt het verbruikte volume aan water en past de spoelmomenten van de cellen daar op aan.
Dan is er vervolgens een verschil tussen de aansturing van de waterontharder. De meeste soorten en merken werken op elektriciteit. Er zijn slechts enkele waterontharders die verder ontwikkelt zijn en zonder een stopcontact kunnen. Deze werken op de waterdruk van uw leidingnetwerk in huis.
De meeste waterontharders hebben een enkele cel. Alleen de waterontharders met een extra cel kunnen zacht water leveren zelfs wanneer de andere cel wordt schoongespoeld. AquaCell is zelfs dubbel en parallel. Dat betekent dat de cellen iets na elkaar verzadigen maar wel tegelijkertijd werken, buiten de regeneraties om. Zo zijn er altijd twee cellen in functie voor een dubbele doorstroom en tijdens de spoelmomenten blijft er altijd eentje doorgaan met de levering van zacht water.
Producten
Klantenservice
Overig
AquaCell is een product van Aquacombi