1. Home
  2. AquaCell kopen
  3. Heb ik een waterontharder nodig?

Heb ik een waterontharder nodig?

Waterontharder nodig

Het antwoord op deze vraag hangt erg af van een aantal factoren die uw aankoopbeslissing in feite als vanzelf bepalen. Wij vinden in ieder geval dat u een waterontharder nodig heeft maar dit antwoord zal u niet verbazen. Oordeelt u vooral zelf door de volgende vragen voor uzelf te beantwoorden:

  1. Hoe hard is uw water? De waterhardheid kunt u hier bepalen.
  2. Hoeveel kalk(problemen) veroorzaakt deze waterhardheid in uw woning?
  3. In welke mate stoort u zich (persoonlijk) aan deze gevolgen?
  4. Bent u bereid om een investering te doen om de veroorzaker van deze problemen (hard water) aan te pakken?

Laten we deze 4 punten nog eens nalopen om zo te bepalen of u ook een waterontharder nodig heeft.

1: Waterhardheid

De hardheid van uw water kunt u via de link hierboven controleren. Bij de vorming van kalkaanslag is de waterhardheid niet de enige factor. Ook de pH van uw water is van belang. Hoe hoger de pH des te meer basisch een oplossing is. Daarmee neemt ook het kalkafzettende vermogen toe. Dus; hard en basisch water is een recept voor kalkaanslag in uw woning. Hoe harder het water des te meer u zult vinden dat u een waterontharder nodig heeft.

pH waarde en kalkaanslag

2: Problemen

Zoals gezegd is de afzetting van kalk dus afhankelijk van waterhardheid en pH. Maar ook temperatuur speelt een rol bij de gevolgen van hard water. En niet minder belangrijk: waar kan deze kalkaanslag zich allemaal afzetten in uw huis? Heeft u meerdere badkamers bijvoorbeeld? Doucht u vaak en lang? Warm water met een hoge waterhardheid en pH heeft de neiging om zich snel en veel af te zetten. Dat zult u vooral terugzien op uw douchewand en kranen maar ook uw huid is niet ongevoelig voor hard water. Een overzicht van de problemen die door kalk veroorzaakt worden vindt u hier.

3: Persoonlijke beleving

De belangrijkste factor bent u zelf natuurlijk. In welke mate stoort u zich aan de gevolgen? Dat bepaalt natuurlijk primair of en vooral wanneer u een waterontharder nodig heeft. Bent u bereid om de douche met regelmaat te schrobben en kalkvrij te houden? Kunt u tegen de geur van azijn? Azijn is namelijk een een erg goed natuurlijk middel tegen kalkaanslag omdat het zuur is en kalk oplost. Daarmee kunt u bijvoorbeeld prima een douchekop schoonmaken door deze er enkele uren in te laten weken.

4: Investering

Kosten en baten. Een goede waterontharder kost al snel meer dan tweeduizend euro wanneer u alle kosten bij elkaar optelt. De vraag of u een waterontharder hangt dus ook of af van het feit of u deze investering wilt en kunt doen. Zijn de problemen voor u dusdanig groot?

Wilt u een terugverdientijd laten berekenen? Dat kunt u doen op de pagina waar u de prijs van de AquaCell kunt laten berekenen.

AquaCell is een product van Aquacombi