1. Home
  2. AquaCell kopen
  3. Heeft een waterontharder zin?

Heeft een waterontharder zin?

Heeft een waterontharder zin

Om deze vraag goed te beantwoorden moeten we goed kijken naar de aankoopmotivatie. Wat verwacht u van een waterontharder? Wat moet deze voor u doen om de aanschaf zinvol te laten zijn?

Bekijk hier alle voordelen van een waterontharder maar hier vatten we ze alvast ruwweg voor u samen:

1. Geen kalkaanslag meer

Geen kalkaanslag meer in uw douche, de badkamer, de keuken, het koffiezetapparaat, én verder in alle apparaten in uw woning die water gebruiken waaronder de vaatwasser, waterkoker, wasmachine en zo verder. Die gaan hierdoor allemaal langer mee en ze gebruiken ook minder energie. Als een van deze punten belangrijk voor u is dan tekent de zin van een waterontharder zich voor u misschien nu al af.

2. Geen onnodige verspilling van zeep en energie

Kalk isoleert en buffert warmte op een erg effectieve manier. Dat betekent dat uw waterkoker meer energie nodig heeft om het water op temperatuur te krijgen zodra deze volledig verkalkt is. Hetzelfde geldt voor uw wasmachine of de vaatwasser. Eigenlijk is dit van toepassing voor alle andere apparaten die water moeten verwarmen. Het Amerikaanse Water Quality Organisation (WQA) heeft dit laten onderzoeken[1]. Alleen al in het tapwatersysteem van uw CV gaat er bij een minieme waterhardheid 5,4% aan rendement verloren.

Deze verspilling door hard water zien we ook voor zeep en wasmiddel. Kalk en zeep reageren namelijk eerst met elkaar voordat de zeep echt gaat schoonmaken, waardoor u ongeveer twee keer zoveel zeep moet gebruiken voor een goede werking. Ook dit was de conclusie van een onderzoek van de WQA[1]

Zonde, toch?

3. Zorg voor uw huid

Kent u het gevoel dat u een maatje kleiner bent geworden nadat u onder een douche vandaan bent gestapt met hard water? Dat droge trekkerige gevoel? Zacht water droogt de huid niet uit waardoor huidproblemen zoals eczeem en psoriasis verlicht worden.

Heeft het kopen van een waterontharder dus zin voor u? Dat hangt af van uw verwachtingen maar als u deze ervaringen leest dan zijn er legio redenen aan te voeren om de aankoop van een waterontharder te rechtvaardigen. Dus ja, het kopen van een waterontharder heeft zeker zin.

 

[1] D. D. Paul, V.V. Gadkari, D.P. Evers, M.E. Goshe, and D.A. Thornton (2011). Final Report: Study on Benefits of Removal of Water Hardness (Calcium and Magnesium Ions) from a Water Supply. Columbus, OH: Battelle Memorial Institute.

AquaCell is een product van Aquacombi