1. Home
  2. Ervaringen
  3. Al meer dan 3 jaar tevreden over de AquaCell waterontharder: geen kalkaanslag

“Al meer dan 3 jaar tevreden over de AquaCell waterontharder: geen kalkaanslag”

Je weet dat je kalkrijk leidingwater hebt en daar wil je van af. Je weet ook dat er ontkalkingsapparaten bestaan. Maar waar krijg je antwoord op al je vragen? Meneer Al uit Zutphen moest het van een vriend horen: bij AquaCell. Kort daarna stond er bij de familie Al ook een AquaCell waterontharder. Nu al drie jaar tot grote tevredenheid.

Dhr. Al

Dhr. Al Zutphen (Gelderland)

Meneer Al had er genoeg van; kalkaanslag in de kranen en in apparaten zoals de waterkoker en de koffiemachine. Er moest een manier zijn om kalk uit het leidingwater te krijgen, vóórdat het neerslaat in sanitair en warmwatervoorzieningen. Dus meneer Al deed wat duizenden vóór hem en duizenden ná hem deden: hij googelde zijn vraag. Dat bleek geen onverdeeld genoegen: “U wilt niet weten wat een ellende zo’n speurtocht op internet is.”

"Internet beantwoordde mijn vragen niet”

De informatie die hij vond was nu precies niet wat hij het meest dringend wilde weten. “De vragen waarmee ik zat waren toch echt heel praktisch. Hoe groot is de capaciteit die je nodig hebt? Hoeveel zout gaat er doorheen? Je hebt namelijk zout nodig om het systeem regelmatig te verversen. En hoeveel stroom verbruikt zo’n ontkalkingsapparaat?”

Om wat meer duidelijkheid te krijgen vroeg meneer Al op internet her en der een offerte aan mét daarbij zijn vragen. “Krijg je mooie folders terug, maar geen antwoorden.” Ook zijn loodgieter kon hem niet verder helpen. Die verwees hem door naar een groot bedrijf voor waterbehandeling in de agrarische sector. “Maar ik ben een particulier en ik wil gewoon van de kalk in mijn leidingwater af!”

Hij had de hoop op een degelijke oplossing eigenlijk al opgegeven toen hij van een vriend in Leeuwarden ontdekte dat die zo’n waterontharder in zijn huis had staan. Een AquaCell. En de vriend was heel erg tevreden.

“Ik heb geïnformeerd bij AquaCell en daar kreeg ik prompt op al mijn vragen een antwoord. Meer dan voldoende capaciteit, totaal geen stroomverbruik, geen gesjouw met kruiwagens zout; gewoon af en toe een handzaam zoutblok in het apparaat. Het effect op de waterdruk wilde ik ook nog weten; het apparaat laat zich namelijk aandrijven door die druk. Dat effect zou minimaal zijn. Vond ik wel belangrijk, want ik heb overal in huis 15-millimeter leidingen, juist voor een comfortabele druk.”

De installatie van de AquaCell was een fluitje van een cent. “Heb ik zelf gedaan, ik ben een vrij handige doe-het-zelver. Dat is nu drie jaar geleden en ik ben nog steeds zeer tevreden. Het ding werkt storingsvrij en ik heb er geen omkijken naar. Alleen eens in de zoveel weken dat zoutblok erin.”

AquaCell is effectiever dan verwacht

Tot zijn grote verrassing ging het effect van kalkvrij water veel verder dan hij had verwacht. De vaatwasser werkt niet langer op dure drie-in-een-blokjes, maar gewoon op de allersimpelste zeep. “Beter voor het milieu ook!” De was komt bovendien veel zachter uit de machine: “Oude handdoeken voelen weer als nieuw.” Douchen is extra plezierig geworden: “Het water voelt zonder zeep te gebruiken al zó zacht aan en je huid is veel gladder. En wat ook niet onbelangrijk is: het kraanwater smáákt veel lekkerder.”

Zoveel effect had meneer Al eigenlijk niet verwacht. Zijn enthousiasme heeft aanstekelijk gewerkt; een zwager in Enschede heeft nu ook een AquaCell gekocht en een buurtgenoot kwam nieuwsgierig kijken of het voor hem wat was.

Over één ding heeft meneer Al zich niet uitgelaten: dat een waterontharder energie bespaart én geld omdat apparaten langer meegaan. “Nou nee, daar heb ik me eigenlijk niet in verdiept.” Dat is dan wel grappig voor iemand die tot zijn pensionering econoom in overheidsdienst was.

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi