1. Home
  2. Ervaringen
  3. AquaCell waterontharder, de beste ontkalker van de afgelopen jaren

“AquaCell waterontharder, de beste ontkalker van de afgelopen jaren”

“Eén van de beste aankopen die we de laatste jaren deden”

Lou Verweij

Lou Verweij Rotterdam (Zuid-Holland)

Dertig jaar woonde Lou Verweij in Australië. Tegenwoordig resideert hij weer in Rotterdam, waar vandaan hij zijn bedrijf ín Australië runt. Natuurlijk een wereld van verschil, maar één ding heeft hij weer op het niveau van Down Under gekregen: het water in zijn woning. Dankzij de AquaCell water ontkalker van Aquacombi. “En ik stond te kijken van de goede service van het bedrijf!”

Inmiddels woont Verweij alweer drie jaar in Nederland, maar toen hij vanwege zijn werk zo'n dertig jaar geleden naar Australië verhuisde, vergde dat nogal wat aanpassingen. En dat niet alleen vanwege zijn naam, want de ij komt in Engelstalige landen niet voor. Verweij werd dan ook snel Verwey. Verwarrend, want in officiële reisdocumenten bleef het 'op zijn Nederlands', terwijl op zijn visitekaartje een y prijkte.

Watervoorziening

Maar dat is klein bier vergeleken bij de veranderende levensomstandigheden. “Als je daar een paar kilometer buiten de stad woont, dan zijn de voorzieningen heel anders dan in Nederland.” Zo heeft een huis bijvoorbeeld nog wel op de bij ons gebruikelijke manier elektra, maar de watervoorziening is heel anders. Wij hadden – net als heel veel Australiërs – een ondergrondse tank, waar we 100.000 m3 water konden opslaan. Dat was allemaal regenwater, dat we gebruikten voor onze dagelijkse watervoorziening. Ja, dus ook als drinkwater. Geen enkel probleem, maar juist heel erg lekker. En zacht.”

In Australië werkte Verweij eerst nog jarenlang voor de werkgever namens wie hij naar Down Under emigreerde, maar later zette hij een eigen onderneming op. “Met Equine Products lever ik het materiaal dat gebruikt wordt voor het aanleggen van paardenbakken in Australië, voor dressuur- en springpaarden. Verder importeer ik ook paardenstallen en aanverwante artikelen op de Australische markt.” Die producten worden gemaakt in Europa, vandaar dat Verweij ook weer vanuit Rotterdam kan opereren en er ook kan wonen.

“Toen ik mij hier weer vestigde met mijn huidige vrouw, was dat natuurlijk wennen.” Aan veel, maar ook aan het Nederlandse drinkwater. “Overal kalk in de badkamer en het voelde niet prettig aan je huid. Veel harder dan we in Australië gewend waren.” Hij kende het begrip 'waterontharder' nog wel van voordat hij uit ons land vertrok. “Ik ben op onderzoek uitgegaan, maar ik wilde vooral een simpel apparaat. Snel aan te sluiten, met weinig onderhoud en waar ik zelf weinig aan hoefde te doen.” Verweij vergeleek verschillende types en merken en kwam uiteindelijk uit bij de AquaCell. “Eigenlijk precies wat ik wilde: een klein en gemakkelijk te bedienen apparaat. En het werkt ook nog eens zonder stroom. Zo past het vrijwel in ieder huis, ideaal!”

Voordelen ontkalker

Uiteindelijk werd de AquaCell in januari 2014 geplaatst. En Verweij is maar wat tevreden. Over de werking van de ontkalker: “De badkamer is schoner en we hoeven minder te poetsen. Bovendien zijn we de helft minder zeep, waspoeder en vaatwasmiddel gaan gebruiken. En wat blijkt? Het wordt nog schoner ook. Bovendien voelt het water ook anders. In Australië voelde het regenwater dat we gebruikten 'vetter' en fijner aan, dat benaderen we nu met het kraanwater in Nederland ook.”

“Daarnaast weet ik zeker dat onze apparaten – zoals de vaatwasser en de wasmachine – langer mee zullen gaan. Kalk kan de leidingen en vitale onderdelen in die apparaten niet aantasten. En we besparen ook energie. Kalkafzetting in de verwarmingselementen fungeert normaliter als isolator. Nu daar geen kalk meer komt, hoeven we minder energie te gebruiken om te verwarmen. Zo helpen we ook nog mee om het milieu te besparen.”

Service

Wat ook zeker een pluspunt is, is de service van Aquacombi, vertelt Verweij: “Het bedrijf is uiterst punctueel. Afspraak is afspraak. 'U hoeft alleen maar voor een bakje koffie voor onze monteur te zorgen', werd gezegd. Nou, dat klopt. Het aansluiten ging vloeiend en ook de verdere afspraken verlopen uitstekend. We zijn zeer tevreden en vertellen ook zeker aan onze gasten over de AquaCell. Het is de beste aankoop die we de afgelopen jaren hebben gedaan!”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi