“De magneet is teruggestuurd, nu hebben we AquaCell”

Ze werd er een beetje moedeloos van. Had Joke Lodeweges het tegelwerk van haar prachtig verbouwde badkamer glanzend gepoetst, kon ze drie dagen later wéér alles doen. "We hebben hier nog niet het hardste water van de omgeving*, maar het is toch behoorlijk kalkrijk. En dat zie je dus; op de tegels, de kranen. Je voelt het zelfs stroef worden. Daar wilden mijn man en ik toch wel van af. Mijn schoonzus heeft er een apparaat voor. Vraag me niet wat voor systeem, maar het wérkt; ik was wel een beetje jaloers op haar".

Joke Lodeweges
Joke Lodeweges
Markelo (Overijssel)

Magnetische waterontharder de oplossing? 

Net toen het echtpaar Lodeweges had besloten dat zij óók een AquaCell waterontharder wilden, stond er een artikel in de plaatselijke krant. "Dat zag er wel goed uit en je zou je geld terugkrijgen als je niet tevreden was. Dus er leek weinig risico aan te zitten". Voor € 275 werd het apparaatje aangeschaft. "Het bleek een magneet waterontharder ter grootte van een cassettebandje te zijn; deze magnetische waterontharder moest je direct achter de hoofdkraan op de leiding plaatsen. In het begin dacht ik dat ik wel verschil zag, maar na een paar dagen kon ik toch weer gewoon aan de slag met schoonmaakazijn".

Vóór de twee maanden om waren deed mevrouw Lodeweges haar beklag. Geen probleem; er kwam een nieuwe magnetische ontkalker. Het móest echt werken. "Maar het deed niks, ik had er geen enkel profijt van". Ook de tweede magneet werd teruggestuurd; nu kreeg mevrouw keurig haar geld teruggestort. "En toen zijn we zelf maar eens op zoek gegaan, mijn man vooral". De informatie haalde het echtpaar van internet en tenslotte viel de keuze op een AquaCell.

De AquaCell voldoet aan alle wensen

Er waren wel goedkopere, maar niet één van die systemen bood alle voordelen die de Lodeweges' zochten en die ze in de AquaCell vonden. "We hebben de hoofdkraan in een put, buiten. Daar wilden we het apparaat ook in; niet in de kelder of zo. De AquaCell is de enige die in die kleine ruimte past én hij heeft geen elektriciteit nodig. Voor die andere systemen hadden we zóveel aanpassingen moeten maken dat we uiteindelijk toch duurder waren uitgekomen".

Na 6 maanden oude aanslag laat los

Op de consumentenmarkt worden in feite twee soorten systemen aangeboden. Het ene bestaat uit een of meer magneten, het andere uit een zogenaamde ionenwisselaar. Voor de magneet bestaat geen goede wetenschappelijke onderbouwing. De ionenwisseling is een proces dat bewezen effectief is en dat daarom - vaak op grote schaal - in de industrie wordt toegepast.

Joke Lodeweges was definitief over de streep na een demonstratie van de AquaCell door directeur Dijkstra bij hen thuis. "Een heel goede presentatie, zonder overdrijvingen. Ik had er al snel vertrouwen in, zeker omdat we de AquaCell twee maanden op proef mochten nemen. Niet tevreden? Geld terug. Zover is het dus nooit gekomen. Ik was direct overtuigd van het resultaat. En na een half jaar of zo begon ook de oude aanslag los te komen. Mijn zus in Vorden heeft echt héél hard water, maar geen ontharder. "Ik benijd je wel hoor," zegt ze dan als ze hier is".

*) De hardheid van het leidingwaterwater in Markelo is 11.3 dH. Dat is hoog; boven de 12 heet het "zeer hard" en boven de 18 "extreem hard". Alleen beneden 3 is sprake van zacht water. Boven drie doet men er goed aan waterverwerkende apparaten te beschermen tegen kalkaanslag.

Een referentie aanvragen in uw regio? Bel naar 088 - 98 99 100.

Zelf de kracht van zacht ervaren?

Offerte aanvragen