1. Home
  2. Ervaringen
  3. "De magneet is teruggestuurd, nu hebben we een AquaCell"

“"De magneet is teruggestuurd, nu hebben we een AquaCell"”

Ze werd er een beetje moedeloos van. Als Joke Lodeweges het tegelwerk van haar prachtig verbouwde badkamer glanzend had gepoetst, kon ze drie dagen later wéér alles doen. "We hebben hier nog niet het hardste water van de omgeving*, maar het is toch behoorlijk kalkrijk. En dat zie je dus: op de tegels, de kranen. Je voelt ze zelfs stroef worden. Daar wilden mijn man en ik toch wel vanaf. Mijn schoonzus had er een apparaat voor. Vraag me niet wat voor systeem precies, maar het werkte. Ik was wel een beetje jaloers op haar."

Joke Lodeweges

Joke Lodeweges Markelo (Overijssel)

Magneet tegen kalk: de oplossing?
Net toen het echtpaar Lodeweges had besloten dat ze een AquaCell waterontharder wilden, stond er een artikel in de plaatselijke krant. "Dat zag er wel goed uit en je zou je geld terugkrijgen als je niet tevreden was. Er leek dus weinig risico aan te zitten." Voor 275 euro werd het apparaatje aangeschaft. "Het bleek een magneet ter grootte van een cassettebandje. Deze magneet moest je direct achter de hoofdkraan op de leiding plaatsen. In het begin dacht ik dat ik wel verschil zag, maar na een paar dagen kon ik toch weer gewoon aan de slag met schoonmaakazijn."

Binnen de gestelde termijn deed Joke Lodeweges haar beklag. Geen probleem; er kwam een nieuwe magneet. Het móest echt werken. "Maar het deed niks, ik had er geen enkel profijt van." Ook de tweede magneet werd teruggestuurd. Nu kregen ze keurig hun geld teruggestort. "En toen zijn we zelf maar eens op zoek gegaan, mijn man vooral." De informatie haalde het echtpaar van internet en ten slotte viel de keuze op een AquaCell.

De AquaCell voldoet aan alle wensen
Er waren wel goedkopere oplossingen, maar niet één van die systemen bood alle voordelen die Joke en haar man zochten en die ze wel in de AquaCell vonden. "We hebben de hoofdkraan in een put, buiten. Daar wilden we het apparaat ook in, niet in de kelder of zo. De AquaCell is het enige systeem dat in die kleine ruimte past én heeft geen elektriciteit nodig. Voor die andere systemen hadden we zóveel aanpassingen moeten maken, dat we uiteindelijk toch duurder uit zouden zijn geweest."

Na zes maanden: oude aanslag laat los
Op de consumentenmarkt worden twee soorten systemen aangeboden. Het ene bestaat uit een of meer magneten, het andere uit een zogenaamde ionenwisselaar. Voor de werking van de magneten tegen kalk bestaat geen goede wetenschappelijke onderbouwing. Ionenwisseling is een bewezen effectief proces en wordt daarom in de industrie op grote schaal toegepast.

Joke Lodeweges was definitief over de streep na een demonstratie van de AquaCell door directeur Dijkstra bij hen thuis. "Een heel goede presentatie, zonder overdrijvingen. Ik had er al snel vertrouwen in, zeker omdat we de AquaCell twee maanden op proef mochten nemen. Niet tevreden? Geld terug. Zover is het dus nooit gekomen. Ik was direct overtuigd van het resultaat. En na ongeveer een half jaar begon ook de oude aanslag los te komen. Mijn zus in Vorden heeft echt héél hard water, maar geen ontharder. ‘Ik benijd je wel hoor,’ zegt ze als ze hier is."


*) De hardheid van het leidingwaterwater in Markelo is 11,3 dH. Dat is hoog. Water met een dH van boven de 12 wordt zeer hard genoemd en water met een dH van boven de 18 extreem hard. Bij water met een dH van minder dan 3 spreken we van zacht water. Bij een dH van meer dan drie is het raadzaam water verbruikende apparaten te beschermen tegen kalkaanslag.

Een referentie aanvragen in uw regio? Neem contact met ons op: 088 - 98 99 100.

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi