1. Home
  2. Ervaringen
  3. Geen kalk meer. Ik heb zoveel gemak van mijn waterontharder

“Geen kalk meer. Ik heb zoveel gemak van mijn waterontharder”

“Toen ik verhuisde, wist ik één ding zeker: er moest weer een waterontharder komen.” Peter van Schijndel (64) uit Oss maakte 7 jaar geleden bij een vriend kennis met kalkloos water. Hij was meteen overtuigd: de compacte AquaCell zorgde voor zoveel gemak. Nu kan hij niet meer zonder. “Het scheelt mij veel werk.”

Peter van Schijndel

Peter van Schijndel Oss (Noord-Brabant)

Vier jaar geleden overleed de vrouw van Peter. Zij was eigenlijk de grote animator geweest achter de aanschaf van de AquaCell. “Geen kalk meer in huis, betekende ook minder poetsen. En geen ergernis meer over kalkranden in bijvoorbeeld de badkamer. Bij mijn maat Piet werd er eentje geïnstalleerd, en toen hebben we de proef op de som genomen. Dat zorgde ervoor dat we toen ook meteen een AquaCell kochten. Als Piet iets heeft, dan is het goed, weet ik uit ervaring”

In Oss en omgeving is sprake van behoorlijk hard water; water waar relatief veel kalk in zit. Ook Peter van Schijndel en zijn vrouw hadden daar last van. Peter noemt een klein, maar wel illustratief voorbeeld: “Wij hadden in ons vorige huis een wastafel met een zeefje erin. Dat zeefje moest ik zeker om de anderhalve maand vervangen, omdat het niet goed meer werkte door de kalkaanslag. Nadat we de AquaCell in huis haalden, heb ik geen enkele keer meer een nieuwe hoeven aan te schaffen. De zeefjes die ik nog op voorraad had, heb ik uiteindelijk maar aan de buren gegeven.”

Verhuizing: nieuwe AquaCell

Vorig jaar besloot Peter – inmiddels dus alleenstaand – zijn huis in de verkoop te zetten. “De koper wilde de woning graag inclusief AquaCell overnemen. Dat kon ik me goed voorstellen. Maar ik besloot één ding: het eerste wat ik zou aanschaffen voor het nieuwe huis, was een AquaCell.” En zo geschiedde: ook in de nieuwe woning staat het apparaat weer. En ook nu is Peter weer dik tevreden.

“Toen we de eerste kochten, ervoeren we niet alleen meteen het gemak, we maakten ook kennis met een zeer vriendelijk en professioneel bedrijf.” Hij heeft het nu over het familiebedrijf Aquacombi uit het Friese Joure, dat in Nederland waterontharders van het merk AquaCell op de markt brengt. “De installatie verliep destijds prima. En dat was ook weer zo in het nieuwe huis. Toen ik de sleutel kreeg, heb ik meteen een afspraak gemaakt en de medewerker van Aquacombi heeft alles keurig aangesloten. Ik ben gewoon van een goed product naar een goed product gegaan.”

Investering is het waard

“Ja, ik weet dat een investering van zo'n 2000 euro veel lijkt, maar als je bekijkt dat je er 10 jaar en meer gemak van hebt, valt dat best mee. Je hebt er gewoon veel profijt van.” Maar wat zijn de voordelen van de AquaCell dan voor Peter? “Douchen is geweldig en schoonmaken ook. Het scheelt echt poetsen, omdat je geen kalkaanslag meer hebt. Geen witte randen op vloer- en wandtegels, of witte sporen op de douchedeur. Ik moet nu alles alleen schoonmaken, dus ik vind dat zeer prettig. Het douchen zelf is, zoals ik zei, heerlijk: het water is lekker zacht en bovendien gebruik ik tijdens een douchebeurt een stuk minder zeep en shampoo. Kijk, daar verdien je alweer een deel mee terug.”

Ook op andere plekken in huis ervaart Peter dat hij een AquaCell in huis heeft. “Zoals bij het wassen van kleding. Ik gebruik veel minder waspoeder, terwijl de was gewoon schoon wordt. En ook in de vaatwasser gaat veel minder zeep. Je merkt het verschil echt.”

“Oh ja”, bedenkt hij zich. “En de AquaCell gebruikt geen stroom. Dat is mooi meegenomen. Maar als het wel zo zou zijn geweest, had ik er zeker ook een gekocht.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi