1. Home
  2. Ervaringen
  3. Geen kalk meer in het leidingwater

“Geen kalk meer in het leidingwater”

Zeven jaar geleden verhuisden Jenny Mulder en haar man Bernard naar hun nieuwe woning in het Zuid-Friese De Blesse. Het was ook het moment dat ze hun AquaCell waterontharder kochten. En die doet zijn werk nog steeds naar behoren. Meer dan dat zelfs; als we Jenny moeten geloven: “Een superapparaat. We zouden niet meer zonder kunnen. Mochten we ooit gaan verhuizen, dan gaat de AquaCell zeker mee.”

Bernard en Jenny Mulder

Bernard en Jenny Mulder De Blesse (Friesland)

Met AquaCell kost schoonmaken minder tijd

Bernard (31) werkt als vrachtwagenchauffeur, Jenny (29) werkt in de thuiszorg. Samen heeft het jonge echtpaar twee kinderen: een dochter van 5 en een zoontje van 3 jaar. Door het werk van Bernard kwamen ze voor het eerst in aanraking met de AquaCell waterontharder. “Hij moest een lading afleveren bij Aquacombi, het bedrijf in Joure dat de AquaCell in Nederland op de markt brengt. Nieuwsgierig naar wat hij precies vervoerde, vroeg hij een medewerker  naar meer informatie. Meteen kreeg hij een rondleiding door het bedrijf en uitgebreide uitleg over de waterontharder.”

Stroomloos schoon

Zo kreeg Bernard te horen dat de AquaCell er op een unieke manier voor zorgt dat er geen kalk meer in het leidingwater zit. Uniek, doordat het apparaat bijvoorbeeld werkt zonder stroom. “Hij was meteen geïnteresseerd, juist omdat wij van plan waren te verhuizen. Geen kalk meer: dat zou fijn zijn. Dan konden we schoon beginnen in ons nieuwe huis en dat ook zo houden. Geen witte strepen meer op wanden of spiegels maar glimmende kranen en een schone douchekop. Geweldig.”

Er bleken nog meer voordelen te kleven aan een waterontharder. “We krijgen vaak reacties van het bezoek. Hoe onze glazen zo mooi blijven bijvoorbeeld.” Het verschil merkt Jenny zelf direct als ze terugkomt van vakantie. “Op campings in Frankrijk zijn vaak geen waterontharders. Mijn haar is dan altijd als touw. Pas nadat ik weer een paar keer onder onze eigen douche heb gestaan, krijg ik mijn zachte haar weer terug.”

Ook tijdens haar werk in de thuiszorg wordt ze  met kalkhoudend water geconfronteerd. “Bij veel mensen moet je dan extra hard poetsen. Dat hoef ik thuis niet. Daar kost schoonmaken gewoon veel minder tijd. Het resultaat van de waterontharder zien we nog iedere dag als we in de badkamer zijn: de glazen douchedeur blijft er ook na 7 jaar als nieuw uitzien. Nergens in huis hebben we kalkaanslag. En apparatuur zoals de vaatwasser, de wasmachine en de waterkoker werken prima en blijven schoon.”

De investering waard

Doordat Jenny en Bernard de aanschaf van de AquaCell mee konden nemen in de bouwkosten, was dat ook niet echt een struikelblok. “Ik kan me voorstellen dat een bedrag van rond de 2300 euro voor sommige mensen hoog lijkt. Je moet eerst zacht water meemaken om te zien dat het de investering waard is.”

Een ander voordeel van de vroegtijdige besluit om de waterontharder aan te schaffen, bleek tijdens de installatie. “We konden tijdens de afbouw mooi ruimte creëren waar het apparaat kon staan. De installatie was dus vervolgens zo klaar.”

En nu, na 7 jaar, kan Jenny alleen maar content zijn met de aanschaf van toen. “De AquaCell heeft altijd zijn werk gedaan en doet dat nu nog steeds. Bij de reguliere onderhoudsbeurt na 5 jaar zijn alleen wat algemene vervangingen gedaan: onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn.”

Resumerend concludeert ze: “Het enthousiasme dat de medewerkers van Aquacombi overdroegen op Bernard was dus zeker op zijn plaats.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi