1. Home
  2. Ervaringen
  3. Geen kalkaanslag meer; het water smaakt als Spa Blauw

“Geen kalkaanslag meer; het water smaakt als Spa Blauw”

Groen en geel ergerde hij zich aan de witgele kalkaanslag in huis: De douchewand en kranen in de badkamer, de waterkoker en de koffiezetter in de keuken, én de rest van de watergebruikende apparatuur in huis. Alles zat onder de kalkaanslag. Zat, want dat is inmiddels alweer dik vijf jaar voltooid verleden tijd. Tegenwoordig is Bertus Broekroelofs uit Hoogeveen als vanzelf een fanatiek promotor geworden van ‘zijn’ AquaCell, het apparaat zorgt er namelijk voor dat er in huize Broekroelofs geen spoortje kalk meer te bespeuren valt.

Bertus en Jannie Broekroelofs

Bertus en Jannie Broekroelofs Assen (Drenthe)

De eerste onderhoudsbeurt heeft de AquaCell net achter de rug. “En net als bij de demonstratie én de installatie verliep dat ook weer soepeltjes. In feite was er niet veel gebeurd met het apparaat: geen slijtage of iets dergelijks. 'Maar ik vervang alles toch, zoals het in het onderhoudscontract staat', zei de onderhoudsmonteur. Kijk, dat vind ik nou echte service.”

Kapot door kalkaanslag

Bertus (65 en voordat hij recentelijk met pensioen ging ICT-coördinator voor een groot aantal scholen in Hoogeveen en omgeving) en zijn vrouw Jannie (61 en lerares) besloten zo'n tien jaar geleden hun badkamer te vervangen. “Vanaf die tijd en ook al daarvoor spraken we al regelmatig onze ergernis uit over de kalkaanslag in huis. Spullen die zomaar kapot gingen doordat ze niet met de hoge waterhardheid in Hoogeveen overweg konden.”

Een oplossing bleek er toch te zijn. “We hadden al wel eens gehoord van die goedkope dingen die je op de waterleiding kon plaatsen, maar die leken ons niet echt effectief dus daar hield het even op. Tot we op een gegeven moment op visite waren bij kennissen. Ik moest rijden en wilde dus geen alcoholhoudende drank. 'Geef mij maar Spa Blauw', zei ik tegen de gastheer. Dat lust ik namelijk graag. 'Dat halen wij tegenwoordig uit onze kraan!', antwoordde hij. Ik keek hem ongelovig aan, maar hij schotelde mij een glas kraanwater voor dat inderdaad net zo smaakte als het beroemde blauwe flesje uit de Belgische Ardennen.”

Compact en stroomloos

Broekroelofs werd door de gastheer voorgesteld aan de nieuwste aanwinst in huis: een wateronthardingsapparaat. “Maar wat was dat een groot geval! Ondanks dat ik het wel interessant vond, leek me dat apparaat niets.” Het inspireerde wel om een zoektocht te gaan beginnen. “En toen ik van een collega een even enthousiast verhaal hoorde over zijn ontharder, zorgde dat voor extra informatie.” Al snel kwam Bertus uit op de site van de firma Aquacombi. Dit Friese familiebedrijf brengt in Nederland de AquaCell op de markt. “Dat verhaal sprak me erg aan. Een compact apparaat, dat ook nog eens stroomloos werkt in tegenstelling tot andere systemen.”

Bertus nam contact op met het Jouster bedrijf. “Directeur Gerrit Dijkstra kwam zelf langs voor een demonstratie. Hij vertelde heel enthousiast over zijn product en liet bovendien zien dat het echt werkte. Dat zorgde voor vertrouwen.” Het echtpaar Broekroelofs – ouders van 2 kinderen en opa en oma van 4 kleinkinderen – besloot de investering te doen. “Het aankoopbedrag was destijds ruim 2000 euro, dat was wel even slikken. Maar ik ben ervan overtuigd dat we het er inmiddels uit hebben gehaald.”

Minder wasmiddelen, beter voor apparatuur

Hoe dat dan? “Allereerst doordat je veel minder zeepproducten zoals wasmiddel hoeft te kopen. De wasmachine vraagt namelijk de helft minder zeeppoeder, net als de vaatwasser. En onder de douche gebruik je zelf ook minder shampoo en zeep, terwijl je huid en je haar wél veel zachter aanvoelen. Dat merken we bijvoorbeeld als we op de camping zijn, waar we dan met kalkhoudend water moeten douchen. Je huid is dan veel stroever.”

“Maar waar ik vooral van overtuigd ben: het helpt ook bij het onderhoud van je apparaten. Een voorbeeld: wij hebben beneden een dure kraan in de keuken. Die was voorheen regelmatig kapot: er moesten dan wat onderdelen vervangen worden door de kalkaanslag. Sinds we de AquaCell hebben, is de kraan niet meer stuk geweest. Zo moet dat ook zijn met andere zaken, zoals de wasmachine, de droger of de koffiezetter.” Voorrekenen hoeveel het bespaart als deze apparaten langer meegaan is niet zo moeilijk. “En dus durven we tegenwoordig ook eerder een wat duurder – en dus beter – apparaat aan te schaffen. Er is immers geen risico meer dat het voortijdig kapot gaat door de kalk.”

Zoals gezegd is Bertus een waterfan: hij drinkt graag Spa Blauw. Of eigenlijk: dronk. Want tegenwoordig drinkt hij veel 'gewoon' kraanwater. “Het smaakt net zo lekker als water uit een fles. Ook de thee en de koffie smaken heerlijk. Het is anders, maar ik vind het lekkerder.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi