1. Home
  2. Ervaringen
  3. Verlost van ketelsteen door AquaCell

“Verlost van ketelsteen door AquaCell”

Eltjo Roelfsema uit Heesch wilde voor altijd verlost zijn van ketelsteen:

Eltjo Roelfsema

Eltjo Roelfsema Heesch (Noord-Brabant)

“Dankzij de AquaCell waterontharder gaat de wasmachine veel langer mee”.

Waterontharders, daar wist Eltjo Roelfsema uit Heesch alles van. In het laboratorium waar hij vroeger werkte, zorgden grote machines voor onthard water als element voor chemische verbindingen. Maar thuis de strijd aanbinden tegen dat irritante ketelsteen? Daar was hij nog niet opgekomen. Totdat een oud-collega hem attendeerde op de AquaCell. Inmiddels wil hij zijn ontharder niet meer missen. Wég met de witte kringen in de badkamer en de ketelsteen in de waterkoker!

Al is het meer dan veertig jaar geleden, de 71-jarige Eltjo Roelfsema uit Heesch weet nog goed hoe hard het water in Beilen was. Veel te hard voor zuivelfabriek Domo – ja, die van de makkelijke pakken – waar hij toen werkte. “Daarom hadden we in ons laboratorium machines die minerale ionen uit het water haalden, zoals calcium en magnesium. Precies de stoffen die het water hard maken. Die ontharders waren enorme apparaten, grote glazen cellen met hars dat het eigenlijke werk deed. Het ontharde water hadden we nodig voor chemische reacties met andere stoffen.”

Weg met ketelsteen, verwijderen niet meer nodig

Het nut van een ontharder op zijn werk was voor de heer Roelfsema gesneden koek. Maar thuis ergerde hij zich rot aan het harde water. Jarenlang. Toch kwam het niet in hem op om een ontharder aan te schaffen. “Gek eigenlijk, want in alle apparaten zat ketelsteen en het harde water liet altijd aanslag achter in de badkamer en de keuken. Ketelsteen verwijderen hielp maar tijdelijk. Tot ik anderhalf jaar geleden een oud-collega sprak die vertelde dat hij een AquaCell had gekocht. Daar was hij erg enthousiast over. Hij komt ook uit de chemische hoek en ik wist precies wat hij bedoelde. Ik heb exact dezelfde gekocht, want ik wist hoe die werkte en dat wilde ik ook.”

Apparaten leven langer

De omvang van de AquaCell was voor hem een aangename verrassing. “Ik had mijn twijfels gehad of hij wel in de meterkast zou passen, maar dat ging met gemak. Hij staat perfect, vlak bij de watermeter.”

De ontharder doet zijn werk goed, zegt hij. “Alle ketelsteen is verdwenen, ketelsteen verwijderen daarmee onnodig. En kringen? Die ontstaan niet meer. Voor de vaatwasser en de wasmachine is nog maar heel weinig zeep nodig, en in het koffieapparaat zit geen aanslag meer. Door het harde water zou de levensduur van al die apparatuur behoorlijk beperkt worden. Daar sta je niet zo gauw bij stil, maar met een ontharder in huis gaan ze veel langer mee. Dat is de toch wel stevige investering zeker waard.”

Automatisch schoon

Op het bedrijfslab van Domo moesten de ontharders eens in de zoveel tijd geregenereerd worden, ofwel schoongemaakt, vertelt Eltjo Roelfsema. “Dat was een hele toestand, want dan moest er zoutzuur of geconcentreerde ammonia in. Een smerig karwei, kan ik wel vertellen.”

Klungelen met zoutzuur is verleden tijd, want de AquaCell maakt zichzelf schoon met zoutblokken. “Daar hoef ik niets aan te doen, het gaat allemaal automatisch. Ik hoor wel eens een geluid als dat gebeurt. In het begin dacht ik: wat hoor ik toch? Dat kan op elk moment van de dag zijn, maar het is helemaal niet storend. Al met al ben ik erg blij dat hij hier in huis staat, ik ben erg tevreden over de werking. Het water is nu lekker zacht en ketelsteen verwijderen is verleden tijd.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi