1. Home
  2. Ervaringen
  3. Zacht water in Beilen? Onzin!

“Zacht water in Beilen? Onzin!”

Pas na aanschaf van een AquaCell-waterontharder:

Van Driel

Van Driel Beilen (Drenthe)

“Milieubewust bezig met lekker zacht water”

Lachende vertelt Erik van Driel over zijn eerste kennismaking met zijn AquaCell. “Ik had een was gedraaid en kwam die uit de machine halen. Maar ik zag één witte massa, het leek wel of er scheerschuim in zat ofzo. Pas toen herinnerde ik mij wat de man van AquaCell had gezegd: je kunt met veel minder zeep en waspoeder toe. Nou, dat bleek wel.”

De anekdote hierboven is inmiddels van ongeveer drie jaar geleden. Erik en zijn vrouw Miranda waren een jaar daarvoor verhuisd van de Randstad naar het Drentse Beilen. Een overstap die ze als dik in orde beoordelen, maar één ding was wel een vreemde gewaarwording. “In de badkamer bleef allemaal kalk op de wanden zitten. En ook in de waterkoker en het koffiezetapparaat. Hoe kon dat? Dat waren we helemaal niet gewend. In Rotterdam en omgeving zorgt het waterbedrijf voor relatief ontkalkt water. Dat was hier wel wat anders.”

Zacht water? Onzin!

En dat terwijl er volgens opgave van het waterbedrijf in de omgeving van Beilen een hardheid van 8 dH (Duitse Hardheid) geldt, dat door de waterbedrijven 'zacht water' wordt genoemd. Van Driel en zijn gezin – Erik en Miranda zijn de ouders van 4-jarige Jens – kunnen uit de eerste hand vertellen dat dat onzin is. “Wij hadden veel meer last van kalk dan in Rotterdam! En het poetsen waren we snel zat.”

Erik van Driel ging in ieder geval op onderzoek uit. Hoe kon hij van die vervelende kalk afkomen? De marketingmedewerker van een buitenlands softwarebedrijf kroop achter de computer van zijn thuiskantoor. “Ik kwam al snel uit bij wat letterlijk de oplossing moest zijn: een waterontharder. Maar ik wilde niet dat het mij extra stroom zou kosten.”

Milieubewust

Want het gezin Van Driel is ook milieubewust. Vandaar ook de zoektocht naar iets om het kalkprobleem op te lossen. We moesten nu immers iedere wasbeurt Calgon in de machine kieperen en ook bij het schoonmaken van de badkamer spoel je toch telkens weer middelen het riool in die schadelijk zijn voor het milieu.” Een hulp in de huishouding dus, die enerzijds het probleem van het kalk in huize Van Driel oploste en anderzijds het liefst niet op het stroomnet hoefde te worden aangesloten. “Al snel werd mij duidelijk dat de AquaCell voor ons het perfecte apparaat zou moeten zijn.”

Na een demonstratie thuis, was Van Driel overtuigd. De AquaCell werd geïnstalleerd en doet al ruim drie jaar wat hij moet doen. “We hebben geen kalkaanslag meer in de badkamer en ook keukenapparatuur als het koffiezetapparaat en de waterkoker zijn weer mooi schoon.”

Voordeel in de portemonnee

Ook bij de weekboodschappen merken de import-Drenten het voordeel. “We gebruiken namelijk een stuk minder zeep, waspoeder en afwasmiddel. Zijn dus ook een stuk milieuvriendelijker bezig. Ik merk het bijvoorbeeld met douchen. Je móet echt zuinig met zeep omgaan, anders blijft dat weer op de tegelwanden zitten. En dan moet je weer poetsen”, lacht Van Driel.

De buurt is ook wel wakkergeschud. “De mensen proeven het als ze bij ons op bezoek komen; het water smaakt anders. En dan komt het gesprek automatisch op de AquaCell. Vooral ook om dat ze het apparaat niet kunnen zien, want die zit keurig weggewerkt in de meterkast. Dan is de interesse gewekt. Ik weet dat één buurman in ieder geval ook een waterontharder heeft aangeschaft. Het is natuurlijk jammer dat particulieren zelf voorzieningen moeten treffen om echt schoon en kalkloos water te krijgen. Maar gelukkig is de AquaCell daar wel een uitstekend apparaat voor! Hij werkt nog altijd perfect.”

Interesse in een AquaCell?

De meest verkochte waterontharder van Nederland. Meer dan 352.000 tevreden klanten gingen u voor!

Bereken uw prijs

AquaCell is een product van Aquacombi