water bypass

Hoe werkt de bypass van de AquaCell waterontharder?

De bypass van de AquaCell wordt zo kort mogelijk na de watermeter geïnstalleerd zoals we konden zien in het aansluitschema. Op deze bypass worden de flexibele slangen aangesloten die het harde water aanvoeren naar de AquaCell en het ontharde water vanuit de AquaCell weer doorvoeren het leidingwerk in, naar de rest van uw woning.

De bypass bestaat uit drie kogelkranen die allemaal open danwel dicht gedraaid kunnen worden. Bij twijfel: onthoud dat de kraan open staat wanneer de hendel in het verlengde van de leiding gedraaid. Het water kan zo doorstromen. Wanneer de hendel haaks op de leiding staat dan wordt de waterstroom juist geblokkeerd en kan het water de betreffende kraan van de bypass niet passeren.

Werking bypass

Het in- of uitschakelen van de bypass is dus eenvoudig. Er zijn in totaal drie rode kranen zichtbaar zoals we hierboven vertelden.

Als de waterontharder in bedrijf is, staan de kranen A en C open. Kraan B staat dan juist haaks op zijn leiding. Het water wordt nu omgeleid via de waterontharder en is dus zacht.

Als de waterontharder in bypass is, staan de kranen A en C juist haaks op de waterleiding, terwijl kraan B water doorlaat. De waterontharder is nu dus buiten bedrijf en er komt hard water uit de kraan.

Vuistregel: met de hendel in de richting van de waterleiding laat de kraan water door. Als de kraan haaks op de waterleiding staat, is de waterverbinding gesloten.

Wij scoren een 9.6 op een
totaal van 1730 reviews.
En daar zijn we trots op! Via Kiyoh.nl